OTAC, DJED, SVEĆENIK

Upoznajte udovca koji se zaredio u 71. godini: ‘Ako bude Božja volja, primit ću svih sedam sakramenata’

U razgovoru za talijansku televiziju je izjavio kako se ređenjem ispunilo proroštvo njegovog nekadašnjeg duhovnika koji mu je prije 30 godina rekao da će primiti svih sedam sakramenata

Foto: screenshot/YouTube

Nedavno zaređeni svećenik Giuseppe Mangano je za talijansku televiziju TV2000 izjavio: „Naš gospodin me je zvao u nekoliko navrata. Često se šalim kako me je znao zagrabiti za kosu, ali ja bih mu uvijek pobjegao.“ Kada kaže da je pobjegao, u stvari se referira na činjenicu da je kao mladić bio u sjemeništu, ali se naposljetku odlučio oženiti. Tijekom godina je postao otac, a zatim i djed, da bi prije desetak godina postao udovac. U tom trenutku je u svom srcu ponovno osjetio stari poziv, donosi Aleteia.

Za svećenika je zaređen u rujnu prošle godine kada je imao 71 godinu. Na svojoj mladoj misi se vidno uzbuđen prisjetio svoje pokojne supruge. „Ona me je ohrabrila da postanem đakon, ali je preminula prije mojeg ređenja. Godinama je bila bolesna. Neposredno prije smrti potaknula me je da postanem svećenik. Tada sam se obratio svojem nadbiskupu za pomoć oko donošenja odluke.”

Nadbiskup Bologne Matteo Zuppi je budućem svećeniku odobrio ređenje i pratio ga u njegovoj formaciji. Na svećeničkom ređenju je bio prisutan njegov sin Francesco sa suprugom te troje unuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novozaređeni svećenik se šali kako je u životu primio sve sakramente osim bolesničkog pomazanja. U razgovoru za talijansku televiziju je rekao kako se svećeničkim ređenjem ispunilo proroštvo njegova nekadašnjeg duhovnika koji mu je prije 30 godina rekao da će primiti svih sedam sakramenata.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 23. siječnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi