Dr. Erik Bostrom mladi je liječnik iz Sjeverne Minnesote, a ono što ga čini doista posebnim su personalizirane dekice koje sam izrađuje, a potom ih poklanja novopečenim roditeljima. Na svakoj je dekici djetetove ime, datum rođenja, te njegova duljina i težina.

Premda nije specijalizirao porodništvo, kao liječnik obiteljske medicine u okolnim ruralnim krajevima “odrađuje” i porode.

“Većinu vremena provodim skrbeći se o starima i bolesnima, ali kad se rodi dijete ljudi su uzbuđeni i puni radosti. To je zaista cool strana medicine”, kaže dr. Boostrom.

Nakon što se priključio liječničkom timu bolnice u Aitkinu, dr. Bostrom tražio je način kojim bi izgradio odnos sa svojim pacijentima.

“Mislio sam kako trebam nešto učiniti da bi me pacijenti prepoznali”, objašnjava dr. Bostrom, a nakon što mu je medicinska sestra predložila izradu dekica, mladi liječnik odlučio se posvetiti učenju šivanja.

Premda, kao liječnik, sa šivanjem kože nije imao problema, rad na šivaćoj mašini bio je novi izazov. U pomoć mu je pritekla šogorica, pomogli su i tečajevi na YouTubeu, a ubrzo je shvatio kako neće imati velikih problema u svladavanju nove tehnike. Čak je i jednu prostoriju u svojoj kući pretvorio u krojačnicu, a njegove su dekice oduševile brojne pacijente. Među njima je i novopečena majka Lacie Hietalati koju je pristup dr. Bostroma oduševio!

“Odvaja posebno vrijeme u svojem gustom rasporedu kako bi ih izradio za svoje pacijente”, kazala je Lacie dodavši kako liječnikov dar nije bio samo znak obzira, već joj je tijekom stresnog boravka u bolnici potvrdio da je izabrala pravog liječnika.

“Svi su redovito vrlo zahvalni i sviđa im se. Bilo je i nekoliko suza”, kazao je simpatični liječnik, nadajući se kako će ovaj običaj očuvati do kraja svoje liječničke karijere.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net