Foto: FacebookKada ja Andrellu Jackson, samohranu majku petero djece, zaustavio policajac Kevin Zimmerman iz Milwaukeeja, zacijelo je očekivala visoku kaznu. Ne samo zato što je imala neodgovarajuće tablice, nego i zato što njezine dvije kćeri nisu bile u sjedalicama.

Ipak, ono što je izgledalo kao vrlo neugodan susret pretvorio se u divno očitovanje srdačnosti i velikodušnosti, prenosi Aleteia.

Naime, kada je Zimmerman čuo da je riječ o majci koja je jedva imala dovoljno novaca da kupi potrebnu zimsku odjeću svojoj djeci, odlučio je na prvo mjesto staviti ljubav prema drugom čovjeku u potrebi.

Umjesto da majci napiše pozamašnu kaznu, policajac joj je dao samo usmeno upozorenje, te se nakon toga zaputio u supermarket i vlastitim novcem kupio dvije automobilske sjedalice. Nakon toga je otišao u policijsku stanicu, uzeo nekoliko dječjih knjiga za djevojčice i otišao do majčine kuće kako bi sam postavio sjedalice u njezin automobil.

Rekavši kako je odgojen da „učini pravu stvar čak i ako nitko ne gleda“, Zimmerman koji je otac troje djece, istaknuo je kako je želio osigurati da djevojčice budu sigurne, budući da je iz prve ruke vidio koliko automobilske nesreće mogu biti opasne.

Jackson je na svom Facebook profilu podijelila priču o ovom velikodušnom činu. “Moje djevojčice nisu mogle prestati zahvaljivati s osmijehom na licu… Zahvaljujemo policajcu u 5. okrugu. Jako cijenimo to što je učinio”, napisala je.

Zimmermanov potez spomenuli su na svojoj Facebook stranici i njegovi kolege iz policijskog okruga, zahvalivši mu što je „uložio dodatan napor i išao iznad onoga što mu je bila dužnost“.

Ivo Džeba | Bitno.net