U petak 29. siječnja u Sjedinjenim Američkim Državama održan je 48. po redu Marš za život. Ovogodišnje najveće američko prolife okupljanje bilo je jedinstveno jer je zbog epidemioloških razloga po prvi puta održano virtualno.

Na početku virtualnog skupa molitvu za trudnice i sve pogođene pobačajem predvodio je predsjednik Povjerenstva za život pri Biskupskoj konferenciji SAD-a nadbiskup Joseph F. Naumann, a završnu molitvu predvodila je unuka poznatoga baptističkoga pastora Billyja Grahama.

Osim spomenutih na skupu su sudjelovali vojni biskup Joseph L. Coffey, obraćena bivša ravnateljica klinike Planned Parenthood Abby Johnson, te više američkih zastupnika i osoba iz javnog života koji se bore za zaštitu života nerođenih.

Večer uoči virtualnog Marša za život nadbiskup Joseph F. Naumann predslavio je misu bdjenja u Nacionalnom svetištu Bezgrešnog Začeća u Washington D. C.-u.

„Naša oružja za borbu protiv kulture smrti nisu cigle, puške ili molotovljevi kokteli, nego molitva, post i milostinja“, rekao je nadbiskup Naumann.

„Ne smijemo se prepustiti obeshrabrenju, još manje očajanju. Također, ne smijemo zapasti u ljutnju ili napad na one koji se ne slažu s nama“ dodao je, pozvavši vjernike da „mole i poste“ za predsjednika Joea Bidena kako bi promijenio svoj stav po pitanju potpore legalnom pobačaju.

„Moramo moliti i postiti kako bi predsjednik prestao pokušavati zbuniti ljude po pitanju katoličkog nauka, gazeći svetost ljudskog života dok se predstavlja kao pobožni katolik“, rekao je američki nadbiskup.

Podsjetimo, Apostolska pokorničarna je na zahtjev washingtonskog nadbiskupa kardinala Wiltona Geregoryja 13. siječnja donijela odluku o mogućnosti dobivanja potpunog oprosta svima koji su 28. i 29. siječnja virtualno sudjelovali na događajima povezanim s Maršom za život