Otac Juan Angulo Fonseca, 53-godišnji župnik u meksičkoj saveznoj državi Jalisco, ubijen je u petak 10. veljače na imanju u mjestu Atotonilco el Alto, izvijestio je list „El Informador”, a prenosi Kathpress.

Apostolski upravitelj nadležne biskupije San Juan de los Lagos, Jorge Alberto Cavazos, pozvao je na molitvu za pokojnika.

Kako je izvijestio portal publimetro.mx.com, ubojstvo se dogodilo u nazočnosti nekolicine osoba i snimljeno je. Osumnjičeni ubojica, navodno brat ubijenoga, bio je u trenutku zločina maskiran, a nakon toga je pobjegao na motociklu.

Kako je priopćilo nadležno državno odvjetništvo, točne okolnosti nisu poznate, no sumnja se da je motiv ubojstva povezano s obiteljskim nesuglasicama oko posjeda, donosi IKA.

U isto vrijeme, misionar Antoine Macaire Christian Noah iz Kameruna otet je na Haitiju gdje mu se već nekoliko dana gubi svaki trag, objavili su haićanski mediji, a prenosi Katolička novinska agencija (KNA).

Nisu poznate pojedinosti otmice, posljednje u nizu u kojemu su svećenici žrtve otmičara koji u pravilu na taj način pokušavaju doći do otkupnine.

Haiti je mjesecima poprište političke nestabilnost i nemira, a u prijestolnici Port-au-Princeu vode se žestoke borbe između sukobljenih oružanih skupina. Ujedinjeni narodi procjenjuju da naoružane skupine nadziru 60 % gradskog područja Port-au-Princea.

Haiti se smatra najsiromašnijom zemljom zapadne polutke, a proteklih je godina dodatno pogođen prirodnim katastrofama poput potresa i tornada. U zemlji je početkom listopada izbila i epidemija kolere, koja je u međuvremenu odnijela stotine žrtava, prenosi IKA.