Hrvatski nogometaši i na ovom su svjetskom prvenstvu stekli fanove diljem svijeta, a jedan od razloga leži u činjenici što se ne srame svoje vjere.

O ovoj temi su pisali i neki vrlo čitani katolički mediji. Tako Catholic News Agency u svojem tekstu ističe riječi hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji je u razgovoru za HKR prije početka svjetskog prvenstva kazao: “Sve što sam napravio u životu i u svojoj profesionalnoj karijeri dugujem svojoj vjeri i zahvalan sam svom Gospodinu”.

“Kad čovjek izgubi svaku nadu, onda se mora osloniti na našeg milosrdnog Boga i svoju vjeru”, dodao je Dalić.

This is why a lot of Catholic soccer fans are rooting for Croatia today:

Objavljuje Catholic News AgencyUtorak, 13. prosinca 2022.

Američki Church Pop napravio je kompilaciju fotografija i videa s društvenih mreža na kojima je vidljivo kako vjera igra važnu ulogu u životu naših reprezentativaca.

Podsjetili su na video našeg kapetana Luke Modrića u kojem Luka ljubi kostobrane na kojima se nalaze njegova obitelj te Isus i Marija.

Osim toga, stavili su fotografiju Matea Kovačića s mise u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima.

Na kraju, i oni su spomenuli našeg izbornika Zlatka Dalića te prenijeli međunarodnoj publici da je g. Dalić uoči Svjetskog nogometnog prvenstva hodočastio 120 km u Međugorje te nakon toga objavio fotografiju uz natpis: “Tri dana 120 km. Hvala ti Majko Božja za sve blagoslove! Vjerujem u Tebe Gospodine”.