NAJBOLJI NOGOMETAŠ SVIJETA

Luka Modrić otkrio što uvijek nosi na svojim kostobranima: Uz fotografiju obitelji tu je i Isus Krist

Luka Modrić jedan je od najpoznatijih svjetskih nogometaša te, sudeći barem po broju individualnih priznanja, vjerojatno najznačajniji hrvatski nogometaš u povijesti.

Luka Modrić

Luka Modrić na kostobranima nosi fotografiju svoje obitelji i Isusa Krista/Foto: Twitter via HKM

Utakmica između Real Madrida i Athletic Bilbaa bila je 300. koju je za “kraljevski klub” odigrao trenutačno najbolji igrač svijeta Luka Modrić. Tom prilikom u svlačionicu se spustio Realov predsjednik Florentino Perez kako bi mu osobno čestitao i uručio prigodni dres s prezimenom Modrić, ali i brojem 300. Bila je to prigoda i za kratak intervju u kojem je Modrić pokazao kostobrane koji mu puno znače, javlja Hrvatska katolička mreža.

U svlačionici se Modrić fotografirao sa suigračima te poklonio dres u kojem je igrao. No, štitnike na kojima je slika njegove obitelji i Isus nije dao nikome, poručivši kako su njegova žena i djeca za njega “najvažnije osobe na svijetu”.

Luka Modrić jedan je od najpoznatijih svjetskih nogometaša te, sudeći barem po broju individualnih priznanja, vjerojatno najznačajniji hrvatski nogometaš u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik, između ostalog, srebrne medalje sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i četiri trofeja Lige prvaka te prvi Hrvat koji je osvojio ‘Zlatnu loptu’ i FIFA-inu nagradu ‘The Best’ za najboljeg nogometaša svijeta, u svojim istupima ističe kako su ključ njegovog uspjeha “mukotrpan rad i vjera u teškim trenucima”.

Modić je također osvojio i posebnu nagradu organizacije Scholas Occurrentes, koju je osnovao papa Franjo, za predstavljanje najviših vrijednosti tijekom nastupa Vatrenih u Rusiji.

Nagradu tj. loptu izrađenu od krpa, plastičnih vrećica, konopa i mreža, napravila su djeca iz Mozambika, a posebno ju je blagoslovio Sveti Otac.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 23. travnja 2019.