Kaledonijsko sveučilište u Glasgowu smijenilo je studentskog kapelana nakon što je organizirao molitvu reparacije zbog Glasgow Pridea.

Otac Mark Morris organizirao je u ponedjeljak, dan nakon održavanja Pridea, molitvu ružarija (radosna, žalosna i slavna otajstva krunice), litanije i blagoslov s Presvetim sakramentom u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina.

Uprava Kaledonijskog sveučilišta uručila mu je otkaz u utorak navevši kako su njegovi stavovi u suprotnosti s vrijednostima Sveučilišta, javlja Catholic Herald.

“Sveučilište njeguje snažnu politiku uključivosti te podržava jednakost i različitost na kampusu”, izjavila je dekanica i profesorica Pamela Gillies, dodavši kako će nastaviti razgovore s Nadbiskupijom Glasgow oko imenovanja novog kapelana kako bi se osigurala duhovna podrška za profesore i studente.

Smjenu kapelana kritizirala je, pak, sveučilišna Katolička udruga, napisavši u priopćenju kako su “duboko razočarani” potezom.

“Nevjerojatno je da će katolički svećenik biti smijenjen s mjesta studentskog kapelana zato što je podržao katoličko učenje. Čini se da Kaledonijsko sveučilište Glasgow ima vrlo čudno razumijevanje jednakosti i različitosti s obzirom na to da ne dopuštaju apsolutno nikakvu različitost mišljenja.”

Nadbiskupija Glasgow objavila je pak kratko priopćenje u kojem su istaknuli kako su “upoznati s odlukom Sveučilišta” te da će se uskoro posvetiti pitanju kapelanstva na kampusu.

Tino Krvavica | Bitno.net