Nekoliko američkih medija, uključujući ABC, prenijelo je kako je jedna osoba u saveznoj državi Ohio tijekom ispovijedi uperila pištolj u lokalnog svećenika.

Uskoro je u medije “iscurio” i telefonski razgovor između spomenutog svećenika, inače župnika u župi sv. Kristofora, i američke službe za hitne slučajeve (911), koji je uslijedio ubrzo nakon napada.

U razgovoru je župnik ustvrdio kako je čovjek imao pištolj uperen u njega tijekom cijele ispovijedi: “On nije rekao: ‘Ubit ću te’, nije rekao: ‘Upucat ću te’, samo ga je držao. Nikad u životu nisam ispovjedio nekoga tko je cijelo vrijeme u mene držao uperen pištolj.”

Napad se, prema policijskim izvještajima, dogodio 11. lipnja kada je nepoznata osoba ušetala u župnu crkvu i pristupila ispovijedi.

“On je samo ušao, znate, i došao na ispovijed. Prije nego što je sjeo izvadio je pištolj koji je držao iza leđa, u hlačama ili negdje. Tada sam ga ispovjedio dok je pištolj bio uperen u mene”, izjavio je uzrujani svećenik u svom razgovoru s operaterom službe 911.

Bogu hvala, svećenik nije zadobio nikakve opasne ozljede, dok je napadač nakon ispovijedi jednostavno napustio crkvu.

Policija je izdala i fotorobot čovjeka koji je opisan kao “bijelac, u kasnim 20-ima, bljedunjav, duge crne kose do ramena razdijeljene po sredini. Imao je piercing na lijevoj nosnici i istetovirani križ na lijevoj ruci”.

Biskupija Cleveland, na čijem se teritoriju dogodio zločin, izdala je interni memo svim svećenicima koji sadrži opis napadača i sigurnosne mjere koje bi svećenici trebali poduzeti.

“Apeliramo da budete budni te da, ako je moguće, osigurate da tijekom ispovijedi u crkvi ili u blizini ispovjedaonice bude drugih ljudi”, stoji u memu koji potpisuje biskup Lennon.

Tino Krvavica | Bitno.net