Premda je svjetski Dan sjećanja na bebe anđele službeno obilježen prije dva dana, 15. listopada, društvene mreže su još uvijek prepune statusa majki koje se s tugom prisjećaju beba izgubljenih u spontanom pobačaju ili rođenih kao mrtvorođenče.

Bol za malim anđelima prisutna je čitav život i gotovo nikada ne nestaje s rođenjem drugog djeteta. Brojne žene diljem svijeta na Instagramu (pod hashtagom #BreakingTheSilence) objavile su ultrazvučne snimke svoje nerođene djece, pozitivne testove na trudnoću ili ispričale potresnu priču o gubitku svoje bebe. U ponedjeljak su se priključile kampanji #Wafeoflights pa su u sedam sati navečer zapalile svijeće za svoju nerođenu djecu. Donosimo nekoliko objava:

„Ovo je za mojih pet beba koje sam izgubila. Vi ste me oblikovale, učinile me hrabrom i naučile dublje ljubiti. Nedostajete mi, ali sam sigurna da ćemo se jednoga dana sresti. Imate još troje braće i sestara. Voli vas mama.“

„Val svjetla od prošle noći. Prisjetila sam se svih mojih beba koje nisu mogle ostati i ostalih beba koje su bile toliko željene, ali su brzo otišle. Šaljem ljubav svakome tko je osjetio ovu vrstu ljubavi i boli u srcu.“

Blogerica Lindsay Ostrom na Instagramu je na prekrasan način obilježila ovaj dan. Između ostalog je napisala kako bi bila počašćena kada bi se ljudi prisjetili beba koje su izgubili. Pozvala je da to učine imenom, datumom, komentarom. Svjesna je kako je ovo iskustvo o kojem se teško govori, ali Dan sjećanja može postati dan kada je možda malo lakše pričati o tom teškom iskustvu. Njezinu je objavu popratilo nekoliko stotina korisnika. Neki od njih su bebu izgubili nedavno, a neki od njih prije nekoliko desetljeća.

Potresno svjedočanstvo žene koja je izgubila bebu u 12. tjednu trudnoće, koje smo objavili na našem portalu, možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net