sotonistički napad relikvija svetog lica alicante španjolska samostan svetog lica

Nakon slučaja koji je prošle godine šokirao katoličku Španjolsku, a u kojem je jedan španjolski “umjetnik” ukrao 248 posvećenih hostija u gradu Pamploni i na podu njima napisao riječ “pederastrija” (pritom se izvukavši bez kazne), novi anti-katolički čin dogodio se u gradu Alicanteu.

Naime, u nedjelju 7. svibnja, u samostanu Svetog Lica u Alicanteu, svećenik je na neprobojnom staklu koje čuva relikviju Svetog Lica (prema tradiciji radi se o rupcu kojim je Veronika obrisala Isusovo lice) pronašao urezanu brojku 666 i naopaki križ, javlja Catholic News Agency.

Naopaki križevi također su pronađeni i na križnim postajama koje se nalaze na zidovima crkve.

Sigurnosne kamere otkrile su kako je napadač bila mlada ženska osoba koja se najvjerojatnije sakrila unutar crkve u subotu navečer prilikom zatvaranja samostana. Na snimci se također vidi kako ženska osoba oštrim instrumentom pokušava razbiti staklo koje štiti relikviju, koja se u tom samostanu nalazi od 1489. te potom urezuje na njega broj 666 koji se tradicionalno povezuje sa Sotonom i njegovim sljedbenicima. Počiniteljica je također iz samostana ukrala dvije liturgijske knjige.

Lokalni biskup, Jesús Murgui, posjetio je samostan ubrzo nakon cijelog slučaja, susrevši se s časnim sestrama koje čuvaju Sveto Lice. Iz biskupije su također odaslali priopćenje u kojem poručuju kako se razmatra “povećanje i poboljšanje” sigurnosne zaštite kako bi se relikvija očuvala od napada.

Tino Krvavica, CNA | Bitno.net