Šestero umirovljenih isusovačkih svećenika koji su boravili u domu za starije i nemoćne u vlasništvu reda prošlog je tjedna preminulo od koronavirusa, prenosi CNA.

Svećenici su živjeli u domu Manresa Hall u sklopu Sveučilišta svetog Josipa u Philadelphiji, a preminuli su između 14. i 28. travnja u lokalnoj bolnici.

Objekt je privremeno evakuiran 17. travnja, nakon što je svih 17 svećenika koji su boravili u njemu bilo zaraženo virusom, a ponovno je otvoren 25. travnja.

Prema riječima glasnogovornika isusovačke provincije Maryland, Mikea Gabrielea, svi svećenici koji su se vratili su stabilno i u dobrom stanju.

“Svi sumnjivi slučajevi povezani s koronavirusom se nadgledaju i primjereno upravljaju u svim isusovačkim zajednicama. Naši zdravstveni centri opskrbljeni su zaštitnom opremom kako bi se zaštitili djelatnici i stanovnici”, rekao je Gabriele.

Među preminulim svećenicima su G. Richard Dimler (88) koji je predavao računalstvo i njemački na Sveučilištu Fordham, Francis Moan (93), bivši ravnatelj isusovačkog internata u Blakefieldu, John Lange (93), savjetnik Sveučilišta Scranton, Edward Dougherty (79), predavač na Teološkom institutu u Južnoafričkoj Republici, John Kelly (77), kapelan kampusa na Sveučilištu Georgetown i Michael Hricko (77), koji je služio svojoj isusovačkoj braći u domu za starije i nemoćne u kojem su živjeli.

Iz lokalne provincije poručuju kako “isusovci tuguju zbog gubitka braće koja su preminula i nastavljaju se moliti za one koji se bore s koronavirusom, kao i za one koji se skrbe za njih”.