Kao rezultat napada, nekoliko kršćana je ozlijeđeno, a sedam je poslano u zatvor pod optužbom za lažno prisilno preobraćenje. Napad se dogodio 10. listopada kada su se kršćani okupili na nedjeljnom bogoslužju. Za vrijeme liturgiju u crkvu su ušle dvije nepoznate osobe koje su svojim mobitelom počele snimati bogoslužje.

Odjednom je gomila od oko 100 radikalnih hinduističkih nacionalista koji pripadaju skupini Yuva Vahini uletjela u dvoranu i počela tući pastora Abrahama i druge okupljene kršćane. Radikali su zaplijenili Biblije i pjesmarice dok su napadali kršćane.

“Policija je stigla kao da je znala da će se to dogoditi”, rekla je Geetha, članica kršćanske zajednice, za ICC te dodala:”Začudo, umjesto da kontroliraju situaciju i zaštite kršćane, počeli su udarati nedužne koji su prisustvovali bogoslužju. Policija je potjerala vjernike i odvela sedam kršćana u policijsku postaju.”

Sedam kršćana, uključujući pastora Abrahama, odvedeno je u lokalnu policijsku postaju gdje ih je policija ispitivala. Nakon ispitivanja, svih sedam kršćana poslano je u zatvor nakon što su optuženi prema kontroverznom lokalnom zakonu protiv obraćenja.

Otkako je u Uttar Pradeshu donesen zakon protiv obraćenja, kršćani i muslimani pretrpjeli su neviđeni val progona. Od kraja lipnja, ICC je dokumentirao najmanje 56 incidenata vjerski motiviranog nasilja koji su se dogodili u Uttar Pradeshu opravdano donošenjem zakona protiv konverzije.

Osnovni problem zakona je što pretpostavlja da ljudi mijenjaju vjeru iz materijalnih pobuda te se kršćane optužuje da “plaćaju” za obraćenja hindusa na kršćanstvo. Nažalost, ova se je vijest u medije na Zapadu “probila” tek nakon mjesec dana što dovoljno pokazuje koliko je zanimanje za ljudska prava u Indiji.