Najradosniji kršćanski blagdan Božić preostali katolici banjolučkog kraja proslavili su zajedno sa svojim svećenicima i biskupima misama u svim župama, pa i onim u kojima uslijed ratnog progona i nemogućnosti povratka ima samo nekoliko katolika.

Relativno najviše vjernika okupilo se u banjolučkoj katedrali, gdje je Misu polnoćku predslavio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, a dnevnu biskup Franjo Komarica uz koncelebraciju biskupa Semrena i domaćih svećenika.

Biskup Komarica ove je godine slavio polnoćku u prognaničkoj župi Liskovica kod Mrkonjić Grada. Bila je to prva polnoćka nakon punih 25 godina.

Tridesetak župljana pristiglo je većinom izdaleka doživjeti ponovno radost domaćega božićnog ugođaja. Iz spaljene župne kuće, pored župne crkve koju su jesenas počeli graditi, došli su u procesiji noseći u malim jaslama kip Malog Isusa u privremeni bogoslužni prostor. Biskup Komarica ih je ohrabrio i pohvalio što ne odustaju od povratka u svoj zavičaj nego obnavljaju svoje kuće i svoju crkvu. Nakon mise, bili su još dugo s biskupom u razgovoru oko mogućega održivog povratka većeg broja obitelji. Biskup Komarica im je obećao pomoći.

Tajnik biskupa Komarice vlč. Boris Jorgić slavio je svoju prvu polnoćku u crkvi koja je još uvijek u gradnji u Bosanskom Novom (Novi Grad). U toj crkvi je biskup Komarica prošle godine slavio prvu polnoćku nakon 75 godina.

IKA | Bitno.net