PARIZ

Ove subote služit će se prva sveta misa u katedrali Notre-Dame nakon požara

Misu će u subotu navečer voditi nadbiskup pariški Michel Aupetit pred ograničenim brojem ljudi

prva sveta misa u katedrali Notre-Dame

Prva sveta misa u katedrali Notre-Dame/Foto: Martina Badini/Shutterstock

U subotu, 15. lipnja, u pariškoj katedrali Notre-Dame, služit će se prva sveta misa, točno dva mjeseca nakon katastrofalnog požara koji je uništio krov i toranj crkve te oštetio velik dio unutrašnjosti.

Odluku o održavanju mise objavio je mons. Patrick Chauvet, rektor katedrale, poručivši kako se radi o simboličnom datumu, tj. godišnjici posvete katedrale koja se svake godine slavi 16. lipnja.

“Iznimno je važno svijetu posvijestiti da je uloga katedrale pokazati Božju slavu”, isaknuo je mons. Chauvet, prenosi La Croix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Slavljenje euharistije tog dana, čak i u maloj grupi, bit će znak te slave i milosti.”

Misu će u subotu navečer voditi nadbiskup pariški Michel Aupetit, a održat će se “u pokrajnjoj kapeli uz ograničen broj ljudi, zbog očitih sigurnosnih razloga”, javlja AFP, prenoseći informacije iz biskupije.

Samo dvadeset osoba prisustvovat će euharistijskom slavlju, uključujući svećenike i kanonike. No, događaj bi prema najavama trebala prenositi nacionalna televizija.

Mons. Patrick Chauvet također je najavio kako bi uskoro ispred katedrale trebalo biti sagrađeno malo marijansko svetište. U svetište će biti položena kopija kipa Gospe od Stupa.

Tino Krvavica | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 12. lipnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi