Susreo se s aligatorima i zmijama svake vrste, izbole su ga pčele, spavao je po grmovima, družio se s beskućnicima i sve to dok je trčeći gurao kolica za bebe u kojima je pohranio sve potrebno za najveći dosadašnji pothvat u njegovom životu – trčati od Floride do Kalifornije u ime Milosrđa.

Dylan Cuddy svaki dan pretrči između 25 i 30 kilometara, prolazeći pritom kroz svaku baziliku i katedralu na putu koja ima otvorena Vrata milosrđa. Kako javlja Rome Reports, Dylan je već prešao više od 1100 kilometara, a cilj mu je do kraja ljeta stići u Los Angeles gdje će završiti svoj put pohođenjem katedrale Gospe od anđela.

Dylan je u trčanju prepoznao Božji poziv nakon što se vratio Kristu i vjeri. Svoje avanture započeo je prije dvije godine, ali nijedna nije bila ovako velika: “Počeo sam trčati prije dvije godine kad sam se vratio Bogu. Htio sam biti zdrav, htio sam biti sretan, htio sam biti lijep. Htio sam biti ja – stvoren za sliku i priliku Božju.”

Na svom putu sreo je mnoge neobične ljude i doživio mnoge zanimljive događaje: “Ponekad mi beskućnici daju novac, što je nevjerojatno. Puno puta mi također kažu da se čuvam i da su zabrinuti za mene. Čudan je osjećaj kad su totalni stranci zabrinuti za mene, to je dosta zanimljivo.”

Na svoj put Dylan nije ponio puno toga. Njegov budžet je ograničen što ga ne sprječava u pomaganju ljudima u potrebi koje sretne na putu. Beskućnici, napušteni, siromašni neki su od osoba u potrebi s kojima je znao provoditi vrijeme u razgovoru i molitvi ili im kupiti namirnice i hranu. Međutim koliko god je puta pomogao nekome, Božjom providnošću pomoć se uvijek vratila.

Premda su kolica i viseća mreža za spavanje njegovi jedini vjerni pratitelji na putovanju, sam svjedoči kako su ga često u trenucima potrebe primili mnogi svećenici i ljudi koje je slučajno upoznao, katolici, ali i predstavnici ostalih denominacija.

U tome se očituje i cijela poruka puta, pružanje i primanje milosrđa po učenju na našeg Gospodina, Isusa Krista. Dylan je danas zahvalan za svaki sunčan dan koji mu Bog podari.

“Ovo je timski rad. Ne bih mogao uspjeti bez svih vas”, poručuje svim svojim dobročiniteljima i prijateljima koje je susreo na svom putu.

Njegove dnevne avanture možete pratiti na blogu koji je pokrenuo ovom prilikom MercyRun.com.

Pogledajte kratki video o Dylanu:

Tino Krvavica, Rome Reports | Bitno.net