Iako su mise s pukom u Nadbiskupiji Washington privremeno zabranjene zbog pandemije, klupe washingtonske župe Presvetog Srca nisu prazne zahvaljujući svećenicima, vjernicima i osoblju župe koji su ih napunili s 500 paketa hrane i ostalih potrepština, prenosi CNA.

Paketi su namijenjeni za obitelji koje su se proteklih mjeseci našle u poteškoćama poput gubitka posla ili bolesti, zbog čega su postale egzistencijalno ugrožene.

Župnik, vlč. Emilio Biosca Agüero, rekao je kako na području župe živi mnogo useljenika iz zemalja španjolskog govornog područja kojima treba pomoć. Kada dođu u grad, Presveto Srce je jedno od prvih mjesta koje posjete, objasnio je Agüero.

Pakete pomoći nazvao je “gestom Crkve”, dodavši kako se u njima uz hranu nalaze i vjerski predmeti poput krunica i molitvenih kartica, kao i informacije o mjestima gdje se mogu testirati na koronavirus.

Carola Cerezo-Allen, jedna od župljanki koja je sudjelovala u ovoj dobrotvornoj inicijativi, rekla je kako su ona i ostali župljani htjeli poslati poruku ostalima da su “s njima, iako ne mogu biti zajedno”.

“Presveto Srce je velika crkva, a mi smo se okupili kao zajednica kako bismo bili uz ljude u našoj zajednici koji se bore s bolešću i nezaposlenošću”, rekla je, dodavši kako “upravo to trebamo u ovo vrijeme puno tjeskobe”.

Druga župljanka, Monica Zevallos, istaknula je kako je bila dirnuta vidjevši župljane koji su donosili malene donacije za projekt jer je to bilo sve što su mogli ponuditi.

“Prekrasno je vidjeti ljude kako čine što mogu, tako smo napunili ove košare”, izjavila je.

Biti katolikom, smatra Zevallos, ne znači samo moliti se nego i djelovati. “Tako im pokazujemo da nas Krist ljubi, hoda uz nas, i ove male stvari – ovi paketi– način su da kažemo kako će se On pobrinuti za nas”, zaključuje.