Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, iguman Danilo s bratstvom manastira Žitomislić, arhijerejski namjesnik mostarsko-nevesinjski protojerej stavrofor Radivoje Krulj, te vjernici Eparhije zahumsko-hercegovačke uputili su podršku Katoličkoj Crkvi u Međugorju i narodu u tom kraju, donosi portal Hercegovina.in. Pismo prenosimo u cijelosti.

“Draga braćo i sestre, vijest koju s pažnjom slušamo ovih dana, da se virus korona proširio na neke od vas, a gotovo sve stavio u karantin, duboko nas je rastužila i zabrinula. Izražavamo najdublje saosjećanje s oboljelim sestrama i braćom. Svoje želje pretačemo u usrdnu molitvu Sinu Božjem, Liječniku i Iscjelitelju, da bude milostiv. Molimo se da pruži svoju ruku punu iscjeljenja i lijeka te podari zdravlje oboljelima, zaustavi širenje virusa i sve nas da nadahne ustrajnošću i nadom. Posebno molitveno vapijemo da sačuva djecu, štićenike ‘Majčina sela’, sve zaposlenike i njihove porodice. Na vašu župu Čitluk i čitavo Brotnjo prizivamo milost i pokrov Presvete Bogorodice, brze pomoćnice i sigurne zastupnice”, stoji u pismu upućenom Župnom uredu svetog Jakova u Međugorju koje su uputili vladika i svećenici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Portal Hercegovina.in piše kako su cijeli samostan u Miletini te ustanova za nezbrinutu djecu “Majčino selo“ stavljeni u karantenu, jer je većina časnih sestara i svećenika iz toga samostana zaražena virusom, a u samoizolaciji su i svećenici iz Međugorja.

Inače, prije nekoliko je dana i mostarski muftija Salem ef. Dedović uputio pismo podrške i suosjećanja zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki.

Bitno.net