polugol muškarac prijetio časnoj sestri nadzorna kamera

Polugol muškarac ušetao je u srijedu popodne u konkatedralu sv. Josipa na Brooklynu, prišao časnoj sestri koja je molila u klupi te joj navodno prijetio, javlja Catholic News Agency.

Sigurnosna kamera koja je snimila cijeli slučaj prikazuje Afroamerikanca bez majice kako šeta hodnikom crkve, ulazi u lađu te kroz glavni prolaz između klupa dolazi do časne sestre koja je molila u gotovo praznoj crkvi.

Prema priopćenju koje je objavila biskupija Brooklyn muškarac je navodno prišao časnoj sestri riječima: “Ne vjerujem u ovo jer ne pomažete siromašnima.” Nakon što mu redovnica nije odgovorila, muškarac ju je upitao: “Što sam rekao?”

U tom trenutku redovnica je pogledala preko crkve u ženu koja je sjedila dalje u klupama.

“Ona ti ne može pomoći. Ubit ću te”, zaprijetio je muškarac, nakon čega je redovnica počela bježati kroz crkvu zazivajući pomoć, što se može vidjeti i na snimci.

Muškarac je potom u miru izašao iz crkve.

Zanimljivo je da je jedna druga časna sestra iz te zajednice u to vrijeme pomagala u programu za siromašne u američkoj saveznoj državi Zapadna Virginija.

Policija je pokrenula potragu za muškarcem.

Napadi i zastrašivanja u crkvama sve su raširenija pojava u Sjedinjenim Američkim Državama. Tako su u ožujku prošle godine aktivisti za prava životinja “upali” u katedralu sv. Patrika u New Yorku tijekom uskršnje mise, prosvjedujući što katolici na Uskrs jedu meso.

Također, početkom ove godine, nepoznati muškarac napao je pomoćnog biskupa Newarka, Manuela Cruza, udarivši ga tijekom svete mise.

Tino Krvavica, CNA | Bitno.net