U Južnoj Koreji je pokrenuta istraga nad liječnikom i medicinskom sestrom koje se sumnjiči da su u kolovozu napravili pobačaj krivoj ženi. CNN javlja kako je do ovog slučaja došlo jer prije postupka nije provjerena liječnička dokumentacija, odnosno utvrđen identitet pacijentice.

Žena, kojoj je prekinuta trudnoća, potječe iz Vijetnama, a u kliniku u Seulu došla je u šestom tjednu trudnoće kako bi primila vitaminsku injekciju. Međutim, medicinska sestra je njezin karton pomiješala s kartonom druge pacijentice i dala joj injekciju za anesteziju.  Žena je nakon toga zaspala i kasnije iz klinike izašla ne znajući da je liječnik, koji također nije provjerio njezin identitet, napravio pobačaj.

Sljedećega dana je počela krvariti, pa se vratila u kliniku, gdje je od drugog liječnika saznala da je imala pobačaj.

Liječnik i medicinska sestra su trenutno pod istragom jer su zbog nemara prouzrokovali tjelesne ozljede. Policijski dužnosnici su izjavili da su oboje priznali kako su zbog nemara krivoj ženi prekinuli trudnoću.

Inače,pobačaj je u Južnoj Koreji uglavnom nezakonit i kažanjava se zatvorskom kaznom u trajanju od godinu dana. Dozvoljen je kod silovanja, incesta, kada je ugrožen majčin život ili ako su roditelji nositelji određene nasljedne bolesti.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net