Mađarski premijer Viktor Orban objavio je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se moli zajedno s poznatim australskim protestantskim propovjednikom Nickom Vujičićem i potpisao je s Soli Deo Gloria – Samo Bogu slava!

Vujičić, Australac srpskih korijena rođen bez ruku i nogu, koji putuje svijetom i svjedoči o Božjoj ljubavi koja je njegov očaj pretvorila u pobjedu, trenutačno gostuje u Budimpešti i Orban je iskoristio za susret s njim. Jedna od fotografija prikazuje mađarskog premijera na koljenima, kako se moli s Vujičićem.

Premijer, koji je rođen u kalvinističkoj protestantskoj obitelji, ali je nakon smrti djeda izgubio kontakt s vjerom, kršćanstvu se vratio na poticaj supruge katolkinje Aniko Levai s kojom ima petoro djece. Sredinom prošloga desetljeća javno je progovorio o svom obraćenju.

“Od toga trenutka posvetio sam život Božjoj slavi i dobru ljudi. Preneseno u jezik svakodnevne politike to bi značilo ovo – izgradnja domovine s malim ”d”, dakle države mađarskog naroda na ovoj zemlji, ali i domovine s velikim “D”, dakle one nebeske, Kraljevstva Božjeg. To je smisao svega što radim i taj smisao nadilazi svaku političku kalkulaciju”, govorio je sredinom prošlog desetljeća Orban.

Bitno.net