Popularna američka glumica Patricia Heaton, jedna od najodlučnijih zagovornika borbe protiv abortusa u svijetu Hollywooda, ponovno je izvrsnim statusom na društvenim mrežama ukazala na licemjerje zagovornika abortusa i industrije koja stoji iza njih.

Heaton je reagirala na prenošenje šokantne vijesti o tome kako je na Islandu došlo do situacije u kojoj više praktički nema djece s Downovim sindromom jer su sva ubijena eugeničkim pobačajem.

Televizijska kuća CBS priču je o toj žalosnoj informaciji objavila pod egidom “Island na putu da eliminira Downov sindrom abortusom”, na društvenoj mreži.

Heaton je reagirala i napisala:

“Island ne eliminira Downov sindrom. Oni zapravo ubijaju svakoga tko ga ima. Velika razlika.”

Heaton je bila samo jedna od mnogobrojnih koji su reagirali na vijest s Islanda i koja govori o tehnologiji prenatalnih pregleda koja otkrivaju Downov sindrom kod nerođenog djeteta.

Kako je prenio CBS, drugi zapadni, a i poneki hrvatski medij, uvjerljiva većina majki pristaje na abortus. Blizu 100 posto njih.

Britanski The Independent prenio je izjavu izvjesne Hulde Hjartardottir iz nacionalne sveučilišne bolnice koja je rekla kako se na Islandu “i dalje rađaju djeca s Downom” i to zbog toga što “testovi ne uspijevaju otkriti Downov sindrom kod njih”.

The Independent je naveo i izjavu Helge Sol Olafsdottir, savjetnice koja razgovara s majkama koje otkriju da im dijete ima Down.

Što im ona savjetuje?

“Kažem im da je to njihov život i da imaju pravo odlučivati o njemu”, rekla je i dodala kako na abortus “ne gledaju kao na ubojstvo” nego kao “svršetak mogućeg života koji bi bio pun komplikacija”.

Hjartardottir je kasnije demantirala napise da je Island postao zemlja bez djece s Downom. Od 15 do 20 posto majki odbija daljnje testove nakon što oni prvi pokažu sumnju na Downov sindrom.

Inače, Heaton nije bila jedina koja je reagirala na medijske natpise o eugeničkom pobačaju na Islandu. Američka političarka Sarah Palin, nekadašnja republikanska kandidatkinja za američku potpredsjednicu, napisala je:

“Pokušati uništiti život u ime stvaranja savršene rase… to je nešto što se radilo u nacističkoj Njemačkoj”, rekla je Palin koja ima sina s Downom.

CBS-ov prilog izazvao je i reakcije brojnih roditelja djece s Downom koji su na društvenim mrežama objavili fotografije svoje djece, kao najbolji odgovor medijskoj uljepšavanju eugenike koja se očito događa na Islandu.

Patricia Heaton, zvijezda serija “Svi vole Raymonda” i “The Middle”, i ranije je koristila društvene mreže za oštru kritiku proabortivnih medijskih natpisa.

Kada je prije dvije godine objavljen video na kojem šefica Planned Parenthooda prodaje tijela abortirane djece za stolom u restoranu (više o tome OVDJE), Heaton je napisala:

“Deborah ‘Hannibal’ Nucatora ispija svoj chianti i razgovara o tome kako prodaje tijela djece.”

Aluzija je bila jasna – Hannibal Lecter je glavni lik filma “Kad jaganjci utihnu” (izvrsno ga glumi Anthony Hopkins), serijski ubojica i kanibal koji u jednoj sceni toga filma priča istražiteljima FBI-a kako je jednu od svojih žrtava pojeo uz čašu talijanskog vina chiantija.

“Imam veliki problem s abortusom i to je postao uvjetovani refleks kod mene. Jednom kada si trudna i kada poznaješ taj osjećaj kada osoba raste u tvom tijelu, kada poznaješ tu ljepotu, postane ti jasno koliko je abortus pogrešna stvar”, rekla je Heaton svojedobno.