Američka glumica Patricia Heaton, poznata po ulozi u popularnoj seriji ‘Svi vole Raymonda’, ali i svojim pro-life stavovima, oštro je napala organizaciju za abortus Planned Parenthood nakon što je objavljen video na kojem je tajno snimljena šefica te organizacije kako prodaje tijela abortirane djece za stolom u restoranu (tekst OVDJE).

“Deborah ‘Hannibal’ Nucatora ispija svoj chianti i razgovara o tome kako prodaje tijela djece”, napisala je Heaton na svom Twitter profilu, te dala link na video.

Aluzija je jasna – Hannibal Lecter je glavni lik filma ‘Kad jaganjci utihnu’ (izvrsno ga glumi Anthony Hopkins), serijski ubojica i kanibal koji u jednoj sceni toga filma priča istražiteljima FBI-a kako je jednu od svojih žrtava pojeo uz čašu talijanskog vina chiantija. Način na koji se Nucatora ponašala na videu, ležerno ispijajući svoje vino istodobno pričajući o tome kako su ‘jetra najtraženiji organ’, doziva u sjećanje ovaj zastrašujući lik kanibala.

Heaton je na svom Twitteru napisala i kako se nada da mainstream medijima neće trebati toliko vremena da izvijeste o cijelom slučaju koliko im je trebalo za objaviti vijesti o Kermitu Gosnellu, ginekologu i šefu klinike za abortuse koji je osuđen za ubojstvo pacijentkinje i tri bebe (više o njegovom slučaju OVDJE i OVDJE).

Heaton je, inače,  jedna od najpoznatijih hollywoodskih zvijezda koje se bore za život nerođene djece i povezana je s organizacijom ‘Feministkinje za život’ koje se suprotstavljaju abortusu i istraživanju matičnih stanica koristeći pri tome feminističku argumentaciju.

“Imam veliki problem s abortusom i to je postao uvjetovani refleks kod mene. Jednom kada si trudna i kada poznaješ taj osjećaj kada osoba raste u tvom tijelu, kada poznaješ tu ljepotu, postane ti jasno koliko je abortus pogrešna stvar”, rekla je Heaton svojedobno.

Inače, cijela priča oko Planned Parenthooda, organizacije kojoj bezrezervnu potporu pružaju predsjednik Barack Obama, te izgledna demokratska kandidatkinja Hillary Clinton, doista se zakuhava. John Bohner, predsjednik Zastupničkog doma Kongresa, objavio je kako će nadležnim tijelima proslijediti uputu da istraže poslovanje organizacije. Nakon toga, želja Heaton se ispunila i pojedini mainstream mediji prenijeli su video (CNN, primjerice). Sada neki tvrde kako bi cijela priča mogla naškoditi Clintonici i njezinoj stranačkoj kandidaturi za Bijelu kuću. Ona se još nije oglasila.

Goran Andrijanić | Bitno.net