Protestantski pastor Keith Waters prima prijetnje smrću nakon što je prije nekoliko mjeseci prenio tweet katoličkog biskupa koji je izjavio da je Gay pride štetan za djecu. Naime, američki katolički biskup Thomas Tobin je početkom lipnja ove godine na svom Twitter profilu napisao: “Podsjetnik da katolici ne bi trebali podržavati ili posjećivati LGBTQ ‘Pride Month’ događaje koji se održavaju u lipnju. Oni promiču kulturu i potiču aktivnosti koje su suprotne katoličkoj vjeri i moralu. Osobito su štetni za djecu.”

Njegov tweet je tada izazvao lavinu podijeljenih reakcija. Biskup je zbog toga dan nakon objave tweeta objavio priopćenje u kojem je napisao: “Razumijem zašto je dobar dio ljudi bio uvrijeđen. Isto tako prihvaćam i zahvaljujem na širokoj podršci koju sam dobio”, dodao je Tobin, inače biskup Providencea na Rhode Islandu. “Katolička Crkva poštuje i ljubi članove homoseksualne zajednice, kao i ja. Osobe s istospolnom privlačnošću su ljubljena djeca Božja i naša braća i sestre.”

“Ipak, kao katolički biskup, moja je obveza pred Bogom voditi vjernike koji su mi povjereni te poučavati o vjeri, jasno i sa suosjećanjem, čak i kad se radi o vrlo teškim i osjetljivim pitanjima”, poručio je između ostalog.

Nakon što je pastor Keith Waters, koji djeluje u Engleskoj, podijelio ovaj tweet, počeo je primati prijeteće odgovore, donosi Faithwire. Organizacija Christian Concern je objavila kako je pastor ubrzo počeo primati prijetnje smrću. Primjerice, njegova supruga je otvorila ulazna vrata i pred njima ugledala muškarce koji su se predstavili kao djelatnici pogrebnog poduzeća koji su došli radi dogovora oko njegova sprovoda. Jednom prilikom je pastor primio poziv od lokalnog agenta za promet nekretnina koji mu je rekao kako je čuo da se “mora žurno preseliti”.

Još jedan incident dogodio se kada ga je jedan bijesni stanovnik svojim automobilom srušio s bicikla. LGBT aktivisti su uskoro počeli širiti glasine kako je on zlostavljač djece. U školi u kojoj je bio zaposlen dobio je upozorenje “zbog kršenja ugleda škole”, pa je naposljetku dao otkaz. Zbog sigurnosti svoje obitelji pastor je obrisao tweet.

„Svatko tko vjeruje u slobodu vjeroispovijesti i izražavanja treba se zabrinuti zbog moje priče. Ovo nije napad samo na moja kršćanska uvjerenja, nego i na sve one koji se usude preispitivati ove stvari u javnosti. Najveći problem u ovoj priči jest da ona postaje normalna”, izjavio je Waters. Pastor tvrdi kako “njegov tweet nije nikoga diskriminirao, nego je upućen kršćanima i ne kritizira individualne ili LGBT zajednicu, nego isključivo Pride”.

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra, upozorila je kako je Watersov slučaj pokazatelj “rastućeg netrpeljivog i prijetećeg trenda prema svima u zemlji koji se usude suprotstaviti Prideu, a ne samo kršćanima”.

“Pastor Waters je s pravom rekao kako kršćani ne bi trebali prisustvovati Prideu jer su štetni za djecu. Na njima se pokazuje golotinja i prizori izrazito seksualne naravi koje niti jedno dijete ne bi smjelo gledati. Ako kršćanski pastor više ne može javno reći što misli, a da zbog toga ne prima prijetnje smrću, onda živimo u opasnim vremenima”, dodala je.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net