Papa Franjo susrest će se s obiteljima žrtava napada u Nici. Izjavio je to prošle subote gradonačelnik toga francuskog grada tijekom nacionalne komemoracije za ubijene, prenosi CNA.

U svojem je govoru gradonačelnik Christian Estrosi naveo da je susret s papom bila jedna od najvećih želja jedne od žrtava.

“Draga Nadine … s tvojim suprugom Joffreyjem … ispunit ću jednu od tvojih najvećih želja odlaskom u Rim zajedno s drugim obiteljima kako bismo se susreli s papom Franjom”, rekao je gradonačelnik Estrosi.

Šezdesetogodišnja Nadine Devillers bila je prva žrtva trostrukog ubojstva u bazilici u Nici. Pronađena je kraj posude sa svetom vodom s dubokom posjekotinom na vratu.

Njezin suprug s kojim je provela 26 godina u braku Joffrey Devillers razgovarao je za lokalni list o njihovom zajedničkom životu, te između ostaloga istaknuo kako je susret s papom “bio jedan od njezinih najvećih snove kojeg sada samo ja mogu ispuniti”.

Kao što smo i ranije pisali, druga žrtva je bio Vincent Loqués, 55-godišnji sakristan i otac dvoje djece. Posljednjih deset godina radio je u župi gdje je pripremao sve potrebno za mise i sakramente te svako jutro dočekivao vjernike.

Posljednja žrtva bila je Simone Barreto Silva, majka troje djece porijeklom iz Brazila. Silva je preminula u restoranu preko puta mjesta zločina, nakon što je s teškim ubodnim ranama uspjela pobjeći od napadača. Prema medijskim izvještajima jedna od posljednjih stvari koje je rekla bila je: “Recite mojoj djeci da ih volim.”

Na komemoraciji za ubijene sudjelovali su i francuski premijer Jean Castex te bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Podsjetimo, papa Franjo se i 2016. osobno susreo s obiteljima žrtava terorističkog napada koji se dogodio u Nici na Dan pada Bastille, prilikom kojega je poginulo 85 osoba.