66 GODINA U SLUŽBI POTREBITIMA

Papa Franjo iznenadio 90-godišnju redovnicu: ‘Halo! Želio bih razgovarati s najmlađom sestrom!’

Devedesetogodišnja milosrdnica koja je prošle godine proslavila 66 godina služenja potrebitima u samostanu u Droneru, na početku je mislila kako je riječ o šali, osobito stoga što ju je Papa nazvao „najmlađom sestrom“.

Foto: La Guida

„Bog je Gospodar iznenađenja. On nas uvijek iznenađuje“, poznate su riječi pape Franje koji je ovu Božju osobinu, možemo slobodno reći, u potpunosti usvojio i već nebrojeno puta djelima posvjedočio.

Učinio je to i 28. prosinca prošle godine kada je iznenada, oko 17 sati, telefonom nazvao sestru Vincenzu u njezinoj Kući Božanske Providnosti u talijanskom mjestu Droneru i zahvalio joj na brizi i skrbi za djevojke s kognitivnim i psihomotoričkim poteškoćama, prenosi portal La Guida.

Devedesetogodišnja milosrdnica koja je prošle godine proslavila 66 godina služenja potrebitima u samostanu u Droneru, na početku je mislila kako je riječ o šali, osobito stoga što ju je Papa nazvao „najmlađom sestrom“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Upravo sam se vraćala s Večernje iz Cottolenga, kad mi je sestra Anna kazala da imam telefonski poziv. ‘Mogu li razgovarati sa sestrom Vincenzom, najmlađom u zajednici?’, čulo se s druge strane. ‘Ja sam’, odgovorila sam. No nisam shvaćala tko zove, a onda mi je rekao: ‘Ja sam papa Franjo iz Vatikana, moram Vas pozdraviti i zahvaliti Vam na svemu što činite za djevojke!’ Nisam mogla vjerovati da je to Papa i kazala sam: ‘Nije moguće! Ma je li to doista Papa, onaj pravi?“, prepričala je sestra Vincenza, te mu kazala kako nije dostojna tolike pažnje.

Na koncu kratkog, ali srdačnog razgovora, papa Franjo zamolio je sestru da moli za njega, te da pozdravi svoje sestre i djevojke.

„U mojoj dobi i ovo može biti jedan znak: konačno je došlo vrijeme da se obratim!“, duhovito je zaključila 90-godišnja redovnica.

Foto: La Guida

Sestre milosrdnice u Dronero su došle u 19. stoljeću kako bi skrbile za žene s invaliditetom koje su često bile napuštane i ostavljane. Djevojke i žene o kojima brinu redovnice od milja nazivaju „biserima“, svjedočeći kako su one najdragocjeniji dar koji im je Gospodin dao. A sestra Vincenza pretpostavlja kako za ovaj prekrasni trenutak može zahvaliti o. Federicu Lombardiju, dugogodišnjem glasnogovorniku i ravnatelju tiskovnog ureda Svete Stolice koji je i sam rodom iz Dronera.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net


Objavljeno: 5. siječnja 2020.

Možda vam se svidi