U pismu poslanom u četvrtak 17. ožujka svim američkim biskupima, apostolski nuncij u SAD-u, nadbiskup Christophe Pierre, otkrio je da papa Franjo namjerava pozvati sve katoličke biskupe i svećenike diljem svijeta da mu se pridruže u činu posvete Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu, prenosi CNA.

“Sveti Otac namjerava pozvati svakog biskupa, ili pravno jednaku osobu, da se zajedno sa svojim svećenicima pridruži činu posvete, ako je moguće u vrijeme koje odgovara 17 sati po rimskom vremenu”, stoji u pismu koje je poslao generalni tajnik Američke biskupske konferencije, a potpisao nadbiskup Pierre.

“U narednim danima”, nastavlja se u pismu, “Sveti Otac će poslati pismo poziva svim biskupima, u kojem će biti priložen tekst molitve posvete na različitim jezicima”.

Papa Franjo će predvoditi čin posvete Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu 25. ožujka u bazilici svetog Petra u Vatikanu na blagdan Navještenja. Istoga dana posvećenje će u Fatimi izvršiti papinski milostinjar kardinal Krajewski, kao izaslanik Svetog Oca.

Apostolski nuncij je naveo i kako će svim članovima diplomatskog zbora u Washington D. C.-u biti poslano pismo poziva na misu koju će 25. ožujka u Nacionalnom svetištu Bezgrešnog Začeća slaviti nadbiskup Washingtona kardinal Wilton Gregory.