Foto: FacebookAmerički svećenik John Holowell je sve do nedavno bio uvjeren kako je prebolio moždani udar. Ali, kada se pojavio u poznatoj američkoj klinici May, doznao je da zapravo ima tumor mozga. Ovu dijagnozu je doživio kao odgovor na svoje molitve, donosi CNA.

„Kada su u Crkvi 2018. godine izbili skandali, oni su me, što vam je vjerojatno poznato, kao i cijelu Crkvu duboko pogodili“, napisao je na svojem blogu.

„Tijekom 2018. godine od Boga sam tražio patnju koju bih podnio za sve žrtve seksualnog zlostavljanja u Crkvi. Osjetio sam da je to moj križ i svojevoljno sam ga prihvatio“, napisao je. Inače, Hollowell je za svećenika zaređen 2009. godine i do sada je služio u dvjema američkim župama.

„Volio bih imati popis žrtava svećeničkih zlostavljanja kako bih mogao svaki dan moliti poimence za svakoga njih. Volio bih svaki dan kemoterapije, zračenja i oporavka posvetiti petero do desetero ljudi. Također bih volio, ako je to moguće, svakome od njih napisati pismo kako bi oni znali da su moje molitve s njima“, kaže.

Pozvao je sve žrtve, ali i one koji ih poznaju, da mu se obrate i ostave kontakt kako bi im se javio onoga dana kada se bude molio za njih.

Svećenik kaže kako se sada osjeća mirno. „Osim što sam boravio u bolnici, jedini način na koji se ova bolest manifestirala jest da sam imao pet epizoda spazama/napadaja koji su trajali oko 90 sekundi“, kaže. Dodaje kako je blagoslovljen što je za tumor saznao na vrijeme.

Liječnici svećeniku planiraju tumor odstraniti kirurškim putem, a nakon toga ga očekuju zračenja i kemoterapije. Svećenik je zahvalan na svim predivnim ljudima koji se brinu o njegovu zdravlju.

„Neka Gospa Lurdska čuva i zagovara sve bolesne i one koji pate“, poručio je iz bolesničke postelje otac John Hollowell.

*Pročitajte više: „Tijekom 2018. godine od Boga sam tražio patnju koju bih podnio za sve žrtve seksualnog zlostavljanja u Crkvi. 

Rašeljka Zemunović | Bitno.net