Iz grada Yakime u saveznoj američkoj državi Washington dolazi neobična i lijepa priča o svećeniku koji je neplanirano postao primalja te pomogao na svijet donijeti dva malena života.

Jedne rujanske subote vlč. Jesús Mariscal pripremao se za susret sa zaručenim parom kako bi razgovarali o njihovom nadolazećem vjenčanju. Želeći iskazati gostoprimstvo, otišao je prije sastanka kupiti nešto hrane kako bi počastio buduće mladence. Međutim, kada je napustio župni ured u katedrali sv. Pavla u Yakimi imao je što vidjeti…

Prema Catholic Extensionu, koji je razgovarao sa svećenikom, dok je prolazio pokraj kipa Gospe od Bezgrešnog Začeća ugledao je beskućnicu u blizini Djevice Marije. Vlč. Mariscal je rekao da je gospođa bila vrlo uznemirena te vikala: “Trebam pomoć! Rađam dijete!”

Svećenik je krenuo u akciju i nazvao hitnu. S uključenim telefonom slijedio je upute i sigurno porodio dječaka. Međutim, uslijedilo je dodatno iznenađenje kada je žena objavila da će poroditi još jedno dijete.

Ubrzo se pojavio i drugi dječačić koji je još uvijek bio u amnionskoj vrećici. Vlč. Mariscal je nakon ponešto pokušaja uspio izvući dječaka van, ali on nije disao. Slijedeći upute liječnika uspio je postići da dječačić prodiše te ga predao njegovoj majci. Zatim je otišao u rektorat kako bi utoplio dječake do dolaska hitne pomoći.

Kada su majka i blizanci odvedeni u bolnicu, utvrđeno je da su bebe stigle 10 tjedana prije termina. Međutim, mama i sinovi bili su dobro kad ih je svećenik kasnije posjetio u bolnici.

Cijeli događaj je za vlč. Mariscala imao posebno emotivno značenje budući da je ove godine preminula njegova majka.

“Bilo je to nadrealno iskustvo, kao iz filma. Bio sam tamo obučen u svećeničku reverendu i krvavim rukama držao bebu koja je također bila sva krvava. Stajao sam kao svećenik pred Gospinim svetištem. Razmišljao sam: ‘Što mi Bog pokušava reći? Što mi pokušavaš reći Bože? O čemu se radi?’”, ispričao je.

Idućeg je dana na misi vlč. Mariscal podijelio priču o neobičnom događaju sa svojim župljanima, usporedivši ga s Isusovim porodom u štalici daleko od vlastitoga doma.

“Blizanci i žena protagonisti su Božje ljubavi. Oni i ljudi poput njih na periferijama naših zajednica, to su oni koje nas Bog poziva da prigrlimo svojim služenjem i ljubavlju prema bližnjima”, kazao je vlč. Mariscal.