Policija je otkrila identitet osumnjičenika koji je uhićen zbog dovođenja u vezu s ubojstvom pomoćnog biskupa Los Angelesa Davida O’Connella, prenosi CNA.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, šerif iz Ureda šerifa Los Angelesa (LASD) Robert Luna objavio je da će se podignuti optužnica protiv 65-godišnjeg Hispanoamerikanca Carlosa Medine. Riječ je o suprugu gospođe koja se brinula za O’Connellovo domaćinstvo.

Trenutno nije jasno je li spomenutu domaćicu O’Connell angažirao izravno ili ju je zaposlila nadbiskupija, rekao je Luna, dodavši da je i sam osumnjičenik “ranije radio u biskupovoj rezidenciji”.

Zasad se ne zna ništa o motivima ubojstva.

Šerif je s javnošću podijelio da su tijekom potrage za ubojicom u nedjelju navečer dobili dojavu o osobi od interesa u gradu Torranceu, koji se nalazi oko 45 minuta vožnje od mjesta gdje je O’Connell pronađen mrtav.

Detektivi su osobu od interesa identificirali kao Carlosa Medinu nakon što im je dojavljivač rekao da Medina pokazuje “čudno” i “iracionalno” ponašanje te da je “komentirao kako mu biskup duguje novac”.

Policija je također otkrila videodokaz “SUV-a tamne boje” koji je stao na biskupov prilaz, ostao kratko vrijeme i zatim otišao, rekao je šerif. Medina je vozio sličan tip vozila.

Policajci su došli do Medinina doma u ponedjeljak oko 2 ujutro s nalogom za uhićenje, ali osumnjičenik se odbijao predati te je iz doma izašao tek oko 8:15.

Tijekom pretresa pronađena su dva komada vatrenog oružja “i drugi dokazi” koji bi mogli inkriminirati Medinu. Pronađeno vatreno oružje bit će pregledano i testirano u kriminalističkom laboratoriju kako bi se utvrdilo je li korišteno u ubojstvu.

Biskup O’Connell pronađen je mrtav u svojoj spavaćoj sobi u nedjelju ujutro s prostrjelnom ranom u gornjem dijelu tijela. Na mjestu nesreće nisu pronađeni znakovi provale ili razbojstva, niti je pronađeno oružje, kazao je detektiv.

Na tiskovnoj konferenciji osim šerifa Lune govorilo je još nekoliko službenika i političara, a obratio se i nadbiskup Los Angelesa Jose Gomez.

“Svaki dan je radio kako bi pokazao suosjećanje prema siromašnima, beskućnicima, imigrantima i svima onima koji žive na marginama društva. Bio je dobar svećenik i dobar biskup i čovjek mira i jako smo tužni što smo ga izgubili”, rekao je kroz suze o svojem ubijenom kolegi Gomez.