otac tom uzhunnalil novi video otetog salezijanskog svećenika

U ožujku prošle godine teroristi su upali u starački dom u Jemenu koji su vodile Misionarke ljubavi, ubivši četiri redovnice, nekoliko korisnika i zaposlenika doma te otevši salezijanskog svećenika oca Toma Uzhunnalila.

U 14 mjeseci, unatoč naporima Katoličke Crkve i indijskih vlasti, kao i različitim glasinama koje su javljale o njegovu “raspeću” ili puštanju na slobodu, otac Tom još uvijek nije slobodan.

Dapače, u ponedjeljak 8. svibnja izašao je novi video (sličan se pojavio i u prosincu prošle godine) u kojem indijski salezijanac moli odgovorne za pomoć i suradnju s otmičarima kako bi napokon mogao izaći na slobodu.

Snimka prikazuje oca Toma vidno mršavijeg i s gustom bradom dok u krilu drži natpis s datumom 15. travnja 2017., što moguće predstavlja dan kada je videozapis snimljen.

U njemu svećenik moli pripadnike Crkve i indijskih vlasti da pojačaju napore kako bi ga oslobodili iz ruku otmičara za koje kaže kako ga “tretiraju dobro koliko god mogu”.

“Moje zdravstveno stanje ubrzano se pogoršava i potrebna mi je što brža liječnička pomoć”, govori otac Tom na engleskom jeziku, pritom dodavši kako su njegovi otmičari nekoliko puta kontaktirali indijsku vladu, ali je odgovor bio “vrlo, vrlo loš”.

“Također su kontaktirali biskupa, biskupa Abu Dhabija. Ni tamo nisu dobili ohrabrujući odgovor. Ni biskup ni indijska vlada nisu ih pitali što doista traže kako bi me pustili. Odgovori su slabi i tužan sam zbog toga”, nastavlja indijski salezijanac.

Na kraju videa svećenik je zamolio svoju obitelj i prijatelje da pritisnu vlasti.

“Molim vas, molim vas, učinite sve što možete da me oslobode. Neka vas Gospodin blagoslovi.”

Kako prenosi Catholic Herald, jedan od službenika Apostolskog vikarijata za Južnu Arabiju (u čiju nadležnost spada i Jemen) potvrdio je kako se u videozapisu doista pojavljuje otac Tom Uzhunnalil, ali više od toga nije htio komentirati.

Video u kojem otac Tom moli za pomoć možete pogledati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net