1779337018

Najmanje 16 osoba ubijeno je u jučerašnjem napadu na starački dom koji su vodile sestre iz reda Misionarke ljubavi u jemenskom gradu Adenu, a među ubijenima su i četiri redovnice reda koji je utemeljila bl. Majka Terezija iz Kalkute.

Dom, koji se nalazi u sklopu samostana, napala je skupina naoružanih muškaraca, pri tome otvorila vatru i ubila, osim redovnica, nekoliko zaposlenika doma, kao i nekoliko štićenika. Kako je izvijestila agencija AP, četvorica muškaraca su ušla u dom, od sobe do sobe, te tamo pucnjevima u glavu usmrćivala one na koje su nailazili.

Poljska katolička agencija KAI izvijestila je pak da su dvije ubijene redovnice iz Ruande, jedna je Indijka, a jedna Kenijka. Napad je preživjela ravnateljica doma, a još je nejasna sudbina indijskog salezijanca Toma Uzhunnalila koji je živio u domu nakon što je crkva u kojoj je služio spaljena prošle godine.

Još je nejasno tko su počinitelji, ali grad Aden na jugu države u potpunom je kaosu nakon što su ga iz ruku šijitskih pobunjenika preuzele snage lojalne vladi koju podržava Saudijska Arabija. Građanski rat zemlju je podijelio na dva dijela – a u onom južnom koji nadzire vlada sve je više radikalnih skupina poput Islamske države i Al-Qa’ide. Pretpostavlja se da bi i ovaj okrutni napad mogao biti djelo tih skupina.

Bitno.net