Indijski salezijanac Tom Uzhunnalil koji je otet u ožujku u Jemenu pojavio se na videu u kojem je uputio poziv za pomoć u oslobođenju iz zatočeništva te pozvao papu Franju da mu pomogne.

“Dragi papa Franjo, molim te kao oca, spasi moj život. Moje zdravlje sve je gore, potrebna mi je liječnička pomoć. Molim te, pohitaj mi u pomoć”, rekao je salezijanac na videu koji je objavljen na YouTubeu.

Salezijanac je zatražio pomoć i od vlade svoje zemlje.

“Prošlo je već nekoliko mjeseci i moji otmičari u nekoliko su navrata pokušali stupiti u kontakt s mojom vladom. Jako me rastužuje što se još ništa nije dogodilo kako bih bio oslobođen”, govori Uzhunnalil u videu.

Podsjetimo, otet je u napadu na starački dom koji su vodile sestre misionarke ljubavi i na njihov samostan. U napadu je ubijeno 16 ljudi, među njima i četiri sestre misionarke. Još je nejasno koja ga je islamistička teroristička skupina otela.

Ovaj video prvi je dokaz da je svećenik još uvijek živ, iako su bile objavljene informacije o tome kako su ga teroristi pogubili. Na videu je svećenik obrastao u bradu i čita tekst koji mu je pripremljen.

“Molim i biskupe iz svih dijelova svijeta da mi pomognu. U depresiji sam. Molim i sve ljude iz raznih vlada da mi pomognu kao čovjeku i spase moj život”, rekao je poručivši:

“Potrebna mi je vaša pomoć. Pomozite mi.”

Nakon što je video objavljen oglasila se i indijska vlada iz koje su poručili kako “čine sve što je u njihovoj moći da spase svog državljanina”.

Pretpostavlja se kako su njihova nastojanja otežana činjenicom da u Jemenu vlada potpuni kaos i da nije do konca jasno tko je zapravo oteo salezijanca.

Iz Vatikana još nije stigla službena reakcija na video.

Bitno.net