Thomas Evans, otac malenog Alfiea Evansa kojeg bolnica u Liverpoolu želi skinuti s aparata, susreo se jutros uoči tjedne opće audijencije s papom Franjom.

Podsjetimo, jednogodišnji Alfie boluje od nepoznate bolesti koja progresivno uništava njegov mozak, ali njegovi roditelji ne odustaju od borbe za život svoga sina. S vatikanskom bolnicom Bambino Gesù već su dogovorili njegov premještaj, no engleski liječnici ne žele pustiti dječaka jer smatraju da bi mu premještaj uzrokovao nepotrebnu patnju.

Nakon što se zahvalio Svetom Ocu što se pristao susresti s njime, Thomas Evans zatražio je od pape Franje ‘azil’ za svojeg sina, tvrdeći kako britanske bolnice umjesto da bolesnoj djeci daju šansu za život, rade na njegovom okončanju.

“Naše je dijete bolesno, ali ne umire niti zaslužuje umrijeti”, rekao je Evans dodavši kako rade sve što mogu kako bi saznali u kakvom je zdravstvenom stanju njegov sin, te kako bi mu pomogli.

“Kada Alfie pokaže meni i svojoj mami znakove patnje ili umiranja, uživat ćemo u svakom od posljednjih trenutaka s njime, ali Alfie nam još ne pokazuje da je spreman otići i zato nastavljamo s borbom kao što nam on to i pokazuje”, rekao Alfiev otac.

Upozorio je i kako se mnoga druga djeca suočavaju s onime što proživljava njegov sin, te da smatra kako Britanija pokušava legalizirati eutanaziju.

“Ako Vaša Svetost pomogne našem djetetu, potencijalno ćete spasiti budućnost i druge djecu u UK-u, posebice one s poteškoćama u razvoju”, rekao je Evans, izrazivši uvjerenje kako nijedno dijete Božje ne zaslužuje sudbinu koju su liječnici namijenili njihovom sinu.

Papa Franjo koji je i ove nedjelje javno pozvao na molitvu za Alfiea, tijekom opće audijencije, osvrćući se na njegov slučaj, rekao je kako je “naša dužnost učiniti sve kako bismo sačuvali život.”

“Želio bih ponoviti i snažno potvrditi da je jedini gospodar života, od početka do njegovog prirodnog kraja, Bog”, naglasio je Sveti Otac pozvavši još jedanput na molitvu za malog Alfiea.

Ivo Džeba | Bitno.net