Posljednji pobjednik utrke „Giro d’Italia“, kolumbijski biciklist Egan Bernal, susreo se s papom Franjom i tom prilikom mu je poklonio svoj bicikl. „To je bilo jedinstveno iskustvo u životu. Jako sam sretan. Još uvijek ne mogu shvatiti što se sve danas dogodilo. Ne mogu vjerovati da sam bio u Papinoj blizini. To je doista jedinstveno i najljepše iskustvo koje sam doživio. Odrastao sam u katoličkoj obitelji, ja sam katolik, pa mi je ovo do sada bio najznačajniji susret s Bogom“, izjavio je Bernal za Rome Reports.

Biciklist je Papi darovao ružičastu majicu, koja predstavlja prvu nagradu na poznatoj biciklističkoj utrci, te bicikl obojen u papinsku bijelu boju. „Papi sam poručio kako mi je čast biti uz njega te sam mu, u ime svih Kolumbijaca koji sada trebaju njegov blagoslov, darovao bicikl i ružičastu majicu. Tada je on blagoslovio moju djevojku i mene“, rekao je biciklist.

Egal Bernal je četvrti biciklist koji je Giro d’Italia osvojio u dobi ispod 25 godina. Također je 2019. godine osvojio Tour de France.