Osumnjičenik za ubojstvo pomoćnog biskupa Los Angelesa Davida O’Connella na sudu se izjasnio da nije kriv. Takva izjava kontradiktorna je njegovom nedavnom priznanju ubojstva. Carlos Medina se o krivnji izjavio tijekom suđenja, koje se održalo u srijedu 29. ožujka, u Los Angelesu.

Podsjetimo, Medina je suprug domaćice biskupa O’Connella koji je uhićen 20. veljače zbog ubojstva biskupa u kući u Hacienda Heightsu. Uhićen je dan nakon ubojstva i zadržan je u pritvoru.

Iduće sudsko ročište zakazano je za 17. svibnja kada bi se trebalo utvrditi ima li dovoljno dokaza za nastavak suđenja. Medinini odvjetnici izjavili su da se nalaze u „ranoj fazi istrage“ pa bi bilo „preuranjeno komentirati meritum slučaja“.

Ukoliko Medina bude proglašen krivim, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od 35 godina. Treba napomenuti da, osim ubojstva američkog biskupa, posebno ga se tereti za uporabu vatrenog oružja.

Inače, okružni tužitelj George Gascón tijekom konferencije za novinare 22. veljače ove godine rekao je da je Medina priznao ubojstvo biskupa O’Connella. Istražitelji još istražuju moguće motive.

Biskupija Los Angeles izdala je priopćenje u kojem poručuju da vjeruju kako optužba „označava sljedeći korak u pravnom procesu s nadom da će doći do pravde i izlječenja od ove strašne tragedije“.