CNA javlja da se otac Marcellus Nwaohuocha, koji je 17. lipnja otet iz nigerijske nadbiskupije Jos, nalazi se na slobodi.

Poglavar rada u Nigeriji, otac Peter Klaver, izjavio je da je svećenik, inače pripadnik Oblata Bezgrješne Marije, oslobođen nakon što je bio mučen te da “ima duboke rane na glavi”. Klaver se zahvalio Bogu za oslobađanje “subrata oca Marcellusa”, za kojeg je rekao da je pušten u noći s 19. na 20. lipnja i trenutno se nalazi na bolničkom liječenju.

Otac Nwaohuocha, pripadnik Oblata Bezgrješne, nalazio se u župnoj kući kada su napadači upali te ga odveli u nepoznatom smjeru, ustrijelivši pritom zaštitara koji je preminuo na putu do bolnice. Iz reda su tada uputili apel vjernicima da mole za svećenika.

Slučaj o. Nwaohuoche samo je posljednji u nizu antikatoličkih ispada prema klericima koji su se intenzivirali u lipnju ove godine te kulminirali ubojstvom o. Charlesa Onomhoala Igechija, svećenika nadbiskupije Benin City. Otac Igechi ubijen je 7. lipnja, a u kolovozu je trebao proslaviti prvu godišnjicu svoje službe.

Četiri dana kasnije otet je, ali i pušten, o. Jeremiah Yakubu iz biskupije Kafachan, a početkom lipnja, točnije 2. 6. istu sudbinu doživio je o. Stanislaus Mbamara iz biskupije Nnewi.