Nigerijski svećenik Charles Onomhoale Igechi ubijen je 7. lipnja dok se vraćao sa svojih pastoralnih dužnosti na području Nadbiskupije Benin City, javlja CNA.

Nadbiskup Augustine Obiora Akubeze u priopćenju je izrazio ogroman šok zbog ubojstva svećenika koji je u kolovozu trebao proslaviti prvu godišnjicu svećeničkog ređenja.

„Jutros sam s velikom nevjericom primio vijest da je ubijen“, napisao je. Dodao je kako su obaviještene nadležne sigurnosne agencije koje rade na slučaju. Dodao je: „Molimo Boga da počinitelji ovoga zlog čina budu izvedeni pred lice pravde.“

Nadbiskup je također pozvao vjernike na molitvu za dušu ubijenoga, koji je za svećenika zaređen 13. kolovoza 2022. godine. „Neka Gospodin i dalje vodi te štiti sve vjernike u nadbiskupiji Benin Cityja. Neka duša velečasnog oca Charlesa Igechija pronađe mir i spokoj u zagrljaju punom ljubavi našeg uskrslog Spasitelja. Amen.”

Inače, ubojstvo mladog svećenika predstavlja najnoviji u nizu napada na svećenike u ovoj najmnogoljudnijoj afričkoj državi. Početkom ovog mjeseca, 2. lipnja, otet je otac Stanislaum Mbamara, ali je kasnije oslobođen. Tijekom svibnja također su oteta i naknadno oslobođena dvojica svećenika: otac Jude Kingsley Maduka i Matthias Opara.

Vodstvo Kršćanske udruge Nigerije, u čije djelovanje su uključeni i predstavnici Katoličke biskupske konferencije Nigerije, pozvalo je nigerijskog predsjednika Bolu Ahmeda Tinabua, koji je prisegnuo 29. svibnja ove godine, da prioritet stavi na brigu za životnu i ekonomsku sigurnost naroda Božjega u toj zemlji.