Oklahoma, Sotonisti obeščastiti kip Djevice Marije, pozdrav Sotoni

Crna magija i  blasfemija pronašli su svoj put izvan skučenih tamnih hramova posvećenih Sotoni (i/ili “ljudskom razumu i slobodi”) te zaposjeli državne institucije “zemlje slobodnih”, pokazavši ponovno kako sloboda nije i ne može biti vrhovna vrijednost bez odgovornosti.

Prvi slučaj dogodio se početkom tjedna kada je sjednica općinskog vijeća okruga Kenai Peninsula na Aljasci započela sotonističkom molitvom. Iris Fontana, članica Sotonističkog hrama (koji zapravo predstavlja ateističku organizaciju i čiji članovi, kako kažu, ne vjeruju u Vraga kao biće, već ga više smatraju simbolom za racionalno), započela je sastanak zazivom:

“Ustanimo, nepokoreni i nesputani tajanstvenim doktrinama plašljivih umova iz mračnih vremena. Prigrlimo luciferski impuls da jedemo s drva spoznaje i odbacimo blažene i utješne zablude naših starih…”.

Fontana je kratku molitvu završila riječima: “Svršeno je. Živio Sotona”.

Jedan gradski vijećnik je prema izvještajima izašao na početku “molitve”, a vratio se na kraju dok su svi ostali vijećnici ostali u prostoriji.

Predsjednik vijeća, Blaine Gilman, izjavio je kako smatra da se zapravo radi o “političkoj strategiji” s obzirom da zadnjih nekoliko mjeseci traje debata u spomenutom okrugu oko religijskih zaziva kojima počinje svaka sjednica okružnog vijeća.

“Osobno, smatram uvredljivim to što je žena iz Sotonskog hrama govorila ovdje, ali bez obzira što je za mene to uvredljivo, važno je čuvati slobodu govora i religijsku slobodu”, dodao je Gilman, jasno pokazavši kako je Amerika postala rob vlastite slobode.

“Konzumiranje” Marije

To jasno možemo vidjeti u još jednom blasfemičnom događaju koji nas, pod patronatom gradskih vlasti Oklahoma Cityja, očekuje sutra, na blagdan Uznesenja Marijina.

Naime, kako javlja Oklahoma Gazette, pripadnici Ahrimanove crkve trebali bi sutra u Koncertnoj dvorani Društvenog centra u Oklahomi, čiji je vlasnik grad, održati obred “konzumiranja” Marije (The Consumption of Mary, parodija na engleskih naziv blagdana The Assumption of Mary, op.a.).

Dastur Adam Daniels, voditelj Ahrimanove crkve (koja za razliku od Sotonističkog hrama doista predstavlja štovatelje crne magije i koja ovaj obred koristi kako bi se distancirala od ateističkog aspekta drugih sotonističkih sekti), izjavio je kako će tijekom obreda obeščastiti gipsani kip Djevice Marije koristeći sumpor, menstrualnu krv i pepeo nastao od obeščašćenih i zapaljenih stranica Kurana.

Ritualu tu nije kraj. Naime, sotonisti planiraju “zarobiti” Mariju unutar Trokuta Solomona. Zatim će celebranti plesati oko kipa u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, prije nego “duh” otkine glavu kipu, otvarajući vrata pakla.

Daniels je također izjavio kako se unutar kipa nalazi pravo svinjsko srce koje će jedna od “svećenica” pojesti nakon što glava kipa bude razbijena te na taj način završiti ritual “konzumiranjem Marije”. Pritom je nadodao kako ovime želi ljudima pokazati “kaotičnost naše prirode i kaotičnost naše religije”.

“Kaos je temelj svega”, nadodao je Daniels.

Kao odgovor na to, velik broj kršćanskih zajednica, predvođenih nadbiskupom Paulom Coakleyem, održat će mimohod i molitvu u znak protesta protiv spomenutog događaja koji gradske vlasti ne žele zabraniti jer “nije protuzakonit”.

Osvrnuvši se na odluku gradskih vlasti nadbiskup Coakney pozvao je vjernike na molitvu: “Zagovorom naše Blažene Majke, pomolimo se za iscjeljenje i mir u našoj domovini i svijetu”, nadodavši: “Također želim da molimo za obraćenje ovog čovjeka (Dastura Adama Danielsa, op.a.) i za sve koji još uvijek nisu upoznali Gospodara života”.

Ovo nije prvi put da se ovakav blasfemični događaj odvija u Oklahoma Cityju. Prije dvije godine ista grupa održala je “crnu misu” najavivši kako će na njoj obeščastiti posvećenu hostiju.  Premda je hostija na kraju vraćena, zahvaljujući molitvi vjernih i sudskoj tužbi koju je nadbiskupija najavila, “crna misa” se ipak održala, premda je broj posjetitelja bio iznimno mal.

Molimo za ovaj događaj kako bi njegovo odvijanje bilo neuspješno, a njegovi sudionici upoznali Krista kao svoga Spasitelja, a Mariju kao svoju Nebesku Majku.

Sveta Djevo djevica, moli za nas!

Tino Krvavica | Bitno.net