Foto: Shutterstock.com

Biskup američkog grada Tulse Edward J. Slattery napisao je pismo vjernicima svoje biskupije u kojima ih je pozvao na molitvu i post u borbi protiv sotonističke ‘crne mise’ najavljene za idući mjesec u Oklahoma Cityju, izvijestila je Catholic News Agency.

Idući se mjesec, točnije 21. rujna, u glavnom gradu savezne države Oklahoma, kojoj pripada i grad Tulsa, u javnom gradskom glazbenom prostoru treba održati crna misa. Njezin organizator jest sotonistička sekta koja se zove Dakhma of Angra Mainyu i koja je dobila dozvolu od uprave Civic Centra da održi opasni i blasfemični ritual. Nadbiskup Oklahoma Cityja Paul Coakley prosvjedovao je protiv održavanja crne mise, ali uprava Civic Centra odbila je njegov zahtjev, kao i zahtjeve drugih organizacija i pojedinaca koji su prosvjedovali.

Sada je biskup Slattery reagirao pozivom na devetnicu molitve i posta uoči svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza.

“Sotonistička crna misa usmjerena je protiv svega što je za nas sveto. Naravno, ne treba zanemariti i duhovnu opasnost koja dolazi s njom. Civic Center nije odgovorio pozitivno na naše zahtjeve za otkazivanjem toga događanja u dvorani koja se plaća iz javnih sredstava. Zato tražim od vjernih u Tulsi da se protiv ove blasfemije mole postom i molitvom”, napisao je biskup Slattery.

‘Crna misa’ sotonistički je ritual kojim se bogohulno ismijava euharistijsko slavlje, a uključuje i oskvrnuće posvećene hostije. Cijela ova situacija podsjeća na onu koja se nedavno dogodila u Bostonu, kada je u sklopu sveučilišnog kampusa Harvard trebala biti održana ‘crna misa’. Nakon molitve vjernih, sotonistički obred je otkazan. Sada je potrebna molitva da se to ponovno dogodi.

G. An. | Bitno.net