asia bibi

Pakistanska kršćanka Asia Bibi koju je tamošnji sud nedavno oslobodio od smrtne kazne zbog blasfemije puštena je zatvora i ukrcala se na zrakoplov kojim je napustila državu, rekao je medijima njezin odvjetnik.

Odvjetnik Saif ul Malook rekao je kako je njegova klijentica, zajedno sa svojom obitelji, odletjela iz Pakistana nakon što je puštena iz zatvora u gradu Multanu. Nije poznato koje je odredište zrakoplova.

Podsjetimo, prije tjedan dana pakistanski Vrhovni sud oslobodio je Asiju Bibi, optuženu zbog navodnog vrijeđanja proroka Muhameda, prema odredbama zakona protiv blasfemije

Unatoč oslobađajućoj presudi, ona nije bila puštena na slobodu, nakon što su tisuće ljudi, uglavnom pripadnika islamističkih stranaka, izašli na ulice i prosvjedovali protiv njezina oslobođenja.

Pakistanski mediji tada su pisali kako je vlada pristala da se oslobađajuća odluka revidira, te joj je zabranila izlazak iz države.

Kao što vidimo, sve se promijenilo, a što je nagnalo pakistansku vladu da promijeni odluku, vjerojatno ćemo doznati ovih dana.

Kako bilo – Bibi je nakon devet godina na slobodi, sa svojom obitelji i Bogu hvala na tome.

Goran Andrijanić | Bitno.net