SLUČAJ ASIJE BIBI

VIDEO Asia Bibi još uvijek čeka izlazak na slobodu, njezin suprug od talijanske vlade traži azil

U telefonskom razgovoru je rekao kako bi uskoro mogli ostati bez hrane jer ne mogu izaći iz kuće i obaviti nabavku

Kćeri Asije Bibi. Foto: REUTERS/Adrees Latif/PIXSELL

Iako je prošlo tjedan dana otkako je tročlano sudsko vijeće pakistanskog Vrhovnog suda oslobodilo kršćanku Asiju Bibi, koja je bila optužena zbog navodnog vrijeđanja proroka Muhameda, ona još nije puštena na slobodu i njezin život je ozbiljno ugrožen.

Zbog prijetnji, koje svakodnevno primaju od fundamentalista, njezin suprug s djecom je prisiljen skivati se u kući. Ashiq Masih je zbog toga kontaktirao organizaciju Crkva u potrebi koja pod vodstvom Svetog Oca pomaže trpećim i progonjenim vjernicima diljem svijeta, donosi Rome Reports.

„Molim talijansku Vladu da nam odobri azil i pomogne mojoj obitelji da napustimo Pakistan“, izjavio je suprug Asije Bibi. U telefonskom razgovoru je rekao kako bi uskoro mogli ostati bez hrane jer ne mogu izaći iz kuće i obaviti nabavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U teškoj situaciji su se našli i oni koji su pokušali pomoći nevinoj kršćanki. Njezin odvjetnik je bio prisiljen napustiti zemlju i pobjeći u Pakistan. Inače, obitelj se planira preseliti u Kanadu čim Asia Bibi napusti zatvor, ali svi još uvijek čekaju dokumentaciju koja potvrđuje njezinu oslobađajuću presudu.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 7. studenoga 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi