Sutkinja Kim Cooks iz Dallasa, koja je predsjedavala slučajem Jeffreyja Youngera, presudila je da će roditelji imati zajedničko skrbništvo nad sedmogodišnjim dječakom Jamesom. Sutkinja je također roditeljima zabranila daljnje medijske istupe o ovome slučaju, što znači da će internetska stranica “Spasimo Jamesa” također biti ugašena.

Jeffrey Younger, otac dječaka, tražio je potpuno skrbništvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom. Porota od 12 članova je s 11 glasova “za” i jednim “protiv” odlučilla da Georgulas preuzme sama skrbništvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom i tako sama donosi odluke o njihovom fizičkom i psihičkom zdravlju.

BBC piše kako je sutkinja odbila prethodnu odluku porote. Naime, stranke u sporu u državi Teksas mogu se odlučiti na suđenje porotom, ali sudac u konačnici ima pravo na promjenu odluke, što se u ovom slučaju dogodilo.

Dječakova majka, Anne Georgulas, inače pedijatrica, tvrdi kako se James već dulje vrijeme „ponaša kao djevojčica“, oblači haljine, a njezini odvjetnici su ga na suđenju opisali kao „djevojčicu zabrobljenu u tijelu dječaka“.

Otac djeteta, s druge strane, tvrdi kako je cijela priča s promjenom spola forsirana od njegove bivše supruge te kako dječak, kada je s njim, ne pokazuje nikakvu želju za oblačenjem haljina.

Više o ovom slučaju možete pronaći OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net