Poljska pro-life udruga Fundacja pro objavila je na svojoj stranici jednu zanimljivu i poučnu priču koja se dogodila na internetu.

Jedna žena je na forumu Gazete Wyborcze, najutjecajnije lijevo-liberalne novine u Poljskoj, objavila kako razmišlja napraviti pobačaj. Napisala je kako će to učiniti jer su ona i partner prestari. Partner je i loše reagirao na vijest o trudnoći, te ju je zbog toga natjerao razmišljati o pobačaju.

Ono što je uslijedilo bilo je predivno. Iako je žena, objavljujući ovu vijest na forumu liberalnog medija, podsvjesno tražila potporu za taj čin, većina žena koja joj se javila odgovarala ju je pobačaja.

“Ne čini to. Žalit ćeš do kraja života. Nakon što rodiš, sve će doći na svoje mjesto”, napisala je jedna.

„Ničim nećeš moći zamijeniti ljubav prema djetetu. Brini se za sebe, zdravo se hrani i bit će sve u redu. Svakako ne smiješ razmišljati o abortusu. Sve je bolje od toga, pa i roditi dijete i dati ga na posvajanje”, poručila je druga.

“Mi žene smo snažne i za dijete ćemo učiniti sve. Želim vjerovati da ćeš obraniti svoje dijete u ovom osjetljivom razdoblju. Mislim na tebe”, ostavila je poruku na forumu treća.

Sve ove poruke prenosi stranica Fundacja pro, pojašnjavajući kako je takvih postova bilo puno više. Neke od žena su se javile i napisale kako su napravile pobačaj, čije posljedice i danas osjećaju.

Rasprava je trajala još mjesec dana, tijekom kojih je žena i dalje dijelila svoje dvojbe oko trudnoće. Naposljetku, nakon nekoliko mjeseci, žena je objavila radosnu vijest – rodila je dijete, a tata djeteta ostao je s njom.

Cijela ova priča, pišu u Fundacja pro, pokazuje kako većina žena i dalje čuva svoj mozak od pranja kada je u pitanju abortus te i dalje nazivaju stvari pravim imenom. Čak i kada su sudionice foruma liberalnih medija.

Pokazuje i kako sa ženama koje razmišljaju o pobačaju uvijek treba biti iskren i jasno im osvijestiti sve posljedice čina o kojem razmišljaju.

Goran Andrijanić | Bitno.net