Biskupija Dunkeld u Škotskoj objavila je u srijedu da je novoimenovani biskup Martin Chambers, koji je trebao biti zaređen 27. travnja, preminuo u dobi od 59 godina, prenosi CNA.

“S dubokim žaljenjem i tugom moram vas obavijestiti da je naš novoimenovani biskup, Martin Chambers, sinoć preminuo u snu,” objavio je biskupijski upravitelj vlč. Kevin Golden na biskupijskom Twitter profilu. “Neka počiva u miru i neka njegova obitelj i voljeni pronađu utjehu u uskrslom Gospodinu i u ljubavi obitelji i prijatelja.”

Biskupijski upravitelj pozvao je vjernike na molitvu za pokojnika na misnom slavlju ovog petka u 13 sati u katedrali svetog Andrije.

Uzrok smrti vlč. Chambersa nije bio poznat u vrijeme objave vijesti, ali smatralo se da je dobrog zdravlja.

Sućut povodom Chambersove iznenadne smrti objavile su i susjedne biskupije.

“S dubokim potresenošću i tugom javljamo o smrti vlč. Martina Chambersa, novoimenovanog biskupa Dunkeldske biskupije, koji je preminuo jutros. Vlč. Chambers je trebao biti zaređen za biskupa Dunkelda 27. travnja. Upravo je prošli tjedan otputovao je u Lourdes kako bi molio za svoju novu biskupiju”, poručili su iz biskupije Glasgow.

Papa Franjo imenovao je Chambersa biskupom Dunkelda 2. veljače. Nakon što je saznao za imenovanje, Chambers je izjavio: “Dok preuzimam ovu novu misiju kao biskup Dunkelda, obećavam da ću kao učenik sjediti u molitvi do Isusovih nogu, slušajući njegov glas koji me poziva naprijed u vjeri.”

“Zajedno, s Kristovom snagom i nadahnućem, svi možemo nastaviti graditi kraljevstvo u biskupiji Dunkeld”, rekao je Chambers.