U utorak, 16. veljače 2021. godine, u prostorijama franjevačkog samostana u Novom Sadu organiziran je startni skup. Na startnom skupu predstavljen je novi voditelj novosadske Inicijative, gospodin Miloš Subotić, koji je naslijedio dosadašnju voditeljicu Nikoletu Malenić. On je u svom nastupnom govoru istaknuo važnost molitve za nerođene pozivajući se na tekst iz Matejevog evanđelja gdje Isus kad govori o pružanju pomoći najmanjima u svojoj misli ima također i nerođenu dječicu.

Gošća susreta bila je i gospođa Vesna Radeka, voditeljica savjetovališta za majke u rizičnoj trudnoći “Mjesto za mene”. Ona je navela primjer jedne majke, koja je zahvaljujući Inicijativi 40 dana za život pronašla mjesto u njezinom savjetovalištu gdje je bila smještena do trenutka porođaja. Ova majka je, nažalost, svoje dijete dala na posvajanje, ali je pristala reći DA životu.

U srijedu 17. veljače 2021. rano ujutro molitelji su se okupili ispred klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu, poznatije pod imenom Betanija, te su uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela započeli molitveno bdijenje za nerođene. Kao i sve dosadašnje novosadske molitvene kampanje za nerođene, i ovu su posvetili zagovoru sina naše Bačke ravnice, sluzi Božjemu o. Gerardu Tomi Stantiću.

“Želja nam je da djelo ovog velikog apostola nerođenih bude prepoznato na hrvatskom govornom području Inicijative 40 dana za život. Otac Gerad ozbiljno je shvaćao ovu bijelu kugu koja je danas još više nego li u njegovo vrijeme zahvatila cijeli svijet te se postom, molitvom, savjetima pa čak i spremnošću za dati vlastiti život za nerođeno dijete, borio da se svako začeto dijete rodi”, ističu iz Inicijative.

Napominju kako zbog manjeg broja vjernika nisu mogli organizirati cjelodnevnu molitvu ispred bolnice te svakoga dana mole od  6:30 do 9:30. “Vjerujemo da će Gospodin i ova tri sata nagraditi i da će učiniti da pobačaj prestane”, zaključuju.