Na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, u Međugorje je stigao novi apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, nadbiskup Aldo Cavalli, javlja Radio Mir Međugorje.

Prvu misu sa župljanima i hodočasnicima u Međugorju nadbiskup Cavalli, naslovni nadbiskup Vibo Valentie, i dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj, slavit će u nedjelju 13. veljače u 11 sati u crkvi Sv. Jakova.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 27. studenoga 2021. da je papa Franjo imenovao nadbiskupa Cavallija, apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis. Riječ je o nastavku misije koju je u Međugorju obnašao nadbiskup Henryk Hoser, S.A.C., koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi.

Mons. Aldo Cavalli rođen je 18. listopada 1946. godine u Leccu (Italija). Za svećenika biskupije Bergamo zaređen je 18. ožujka 1971. godine. Nakon svećeničkoga ređenja predaje književnost u Sjemeništu te za to vrijeme završava studij političkih znanosti na katoličkome sveučilištu. Od 1975. godine je u Papinskoj crkvenoj akademiji u Rimu, okrunivši boravak završenim postdiplomskim studijem teologije i crkvenoga prava. Služio je u nekoliko nuncijatura kao tajnik te u Državnome tajništvu Svete Stolice. Biskupsko posvećenje primio je 26. kolovoza 1996. godine u katedrali u Bergamu. Bio je apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. ožujka 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i Stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja (OPCW).