Otmica oca Davida Echioda tek je jedna u nizu zločina protiv kršćana koji su se posebno intenzivirali posljednjih mjeseci.

Foto: N. Antoine/Shutterstock

Katolički svećenik koji je otet 1. ožujka nakon nedjeljne mise pušten je na slobodu.

Vijest o oslobođenju objavila je jučer nigerijska biskupija Otukpo, koja se nalazi na jugoistoku zemlje.

“Hvala na vašim molitvama i potpori tijekom ovog vremena kušnje”, objavila je biskupija, a prenosi Catholic News Agency.

Otmičari su oca Davida Echioda oteli tijekom povratka u bogosloviju iz misije u središnjoj Nigeriji gdje je služio svetu misu.

Njegova otmica tek je jedna u nizu zločina protiv kršćana koji su se posebno intenzivirali posljednjih mjeseci.

Podsjećamo, prošlog Božića islamisti su tako ubili 11 kršćana. Krajem siječnja oteto je četvero bogoslova od kojih je jedan ubijen, a mjesec dana kasnije otet je o. Oboh iz biskupije Uromi zajedno s nekoliko djece. Otac Oboh kasnije je pušten na slobodu.

Nadbiskup Abuje Ignatius Kaigama pozvao je u nedjelju nigerijskog predsjednika Muhammada Buharija da reagira na zločine nad kršćanima.

“Moramo imati pristup našim vođama; predsjedniku, potpredsjedniku. Moramo zajedno raditi kako bismo izbrisali siromaštvo, ubojstva, loše upravljanje i druge izazove s kojima se kao nacija suočavamo”, poručio je nadbiskup Kaigama.

Dodajmo kako su nigerijski biskupi pozvali vjernike da se na Pepelnicu odjenu u crno u znak solidarnosti s progonjenim kršćanima.

U Nigeriji djeluje nekoliko terorističkih organizacija i islamističkih skupina. Najpoznatija među njima je Boko Haram.

Tino Krvavica | Bitno.net