Nicole McNeil, inače majka troje djece, nedavno je svijetu pokazala kako biti konobar ponekad znači mnogo više od posluživanja kave. Ova žena radi u Starbucksovoj poslovnici u Washingtonu i s vremenom je upoznala navike svojih gostiju, donosi Aleteia. Jednoga dana na kavu je svratio Vince Villano. Djelovao je neraspoložen. Konobarica je primijetila kako nešto nije u redu pa ga je nakon smjene pozvala na kavu.

Vince Villano je inače narednik u vojsci i ratni veteran, odnosno ima životopis vrlo sličan suprugu ljubazne konobarice. Nicole je u razgovoru doznala razlog njegove tuge. Naime, Vince je punih 11 godina bolovao od bolesti bubrega zbog čega su mu bubrezi počeli otkazivati pa je završio na dijalizi. Njegovo ime je završilo na popisu za transplantaciju, ali Vince nikako nije uspio pronaći adekvatnog donora pa je postao zabrinut za budućnost svoje dvoje djece, Kantona i Savanne.

Konobarica je bila jako dirnuta razgovorom. Kod kuće je sve prepričala suprugu Justinu, koji je bez previše promišljanja ratnom veteranu ponudio vlastiti bubreg. Nicole je u početku bila iznenađena suprugovom reakcijom, ali je ubrzo zaključila: “Nisam upoznala nikoga tko se toliko brine o drugim ljudima. On je najbolja osoba koju poznajem, ali kada je rekao da će donirati bubreg, ja mu baš nisam vjerovala”, priznaje Nicole.

Dvojica muškaraca su se upoznala i počela međusobno družiti. Kada su se i obitelji bolje upoznale, muškarci su odlučili da će Justin doista Vinceu donirati bubreg ako se pokaže da je njegov organ kompatibilan. Testovi su naposljetku pokazali da jest pa su muškarci operirani nakon Božića, koji su dvije obitelji provele zajedno. Liječnici su nakon uspješne operacije zaključili kako je Justin Vinceu darovao dvadeset godina života!

Rašeljka Zemunović | Bitno.net