Američki mediji javljaju da je u vozilu pokojnog doktora Ulricha Klopfera pronađeno još ostataka pobačenih beba, donosi CNA. Ova vijest dolazi nekoliko tjedana nakon što se saznala mučna istina o ostacima 2246 pobačenih beba koji su pronađeni u njegovu domu. Iz ureda šerifa objašnjavaju kako je vozilo bilo parkirano ispred poslovnog imanja u Doltonu, državi Illinois.

U priopćenju državnog tužitelja u Indiani stoji kako su istražitelji locirali osam vozila, koja su bila u vlasništvu pokojnog doktora, a u jednom vozilu pronađeno je pet plastičnih vrećica i jedna kutija s posmrtnim ostacima pobačenih beba.

“Otkriće novih fetalnih ostataka, koje je dr. Klopfer pohranio u svojoj kolekciji, samo je još jedan u nizu razloga zbog kojih moramo donijeti zakon o dostojanstvu pobačene djece, kako bismo bili sigurni da će ostaci pobačene djece biti pravilno pokopani te da će im se odati poštovanje kakvo zaslužuju. Ovakva stravična otkrića više se ne smiju ponoviti”, izjavio je republikanski senator Mike Braun za CNA. Bijela kuća je pozvala na cjelovitu istragu ovog slučaja.

Posmrtne ostatke 2246 pobačenih beba otkrili su članovi obitelji Klopfer 12. rujna ove godine, odnosno devet dana nakon njegove smrti. Inače, Ulrich Klopfer je umro u 75. godini života. Klopfera se smatralo najvećim vršiteljem pobačaja u Indiani, budući da je tijekom nekoliko desetljeća izvršio na tisuće pobačaja u više okruga te savezne američke države.

Ostaci beba pronađeni su u 70 kartonskih kutija koje su bile naslagane doslovno do stropa garaže. Kutije potječu iz razdoblja od 2000. do 2002. godine, kada je Klopfer posjedovao i upravljao trima klinikama za pobačaje u državi Indiani.

U studenom 2016. Klopferu je ukinuta licenca nakon što su otkriveni brojni propusti u njegovu radu, uključujući neprijavljivanje slučaja silovanja 10-godišnje djevojčice od strane njezina ujaka. Klopfer je izvršio pobačaj nad silovanom 10-godišnjakinjom, no policiju nikada nije obavijestio o zločinu.

Također, državna agencija je optužila kliniku za koju je Klopfer radio da ženama koje su dolazile na pobačaj nisu pružale edukaciju koju su prema zakonima bile obavezne pružiti barem 18 sati prije samog pobačaja. Katolički biskup Kevin Rhoades je ponudio da se ostaci beba mogu pokopati na katoličkom groblju u njegovoj biskupiji.

OVDJE možete pročitati svjedočanstvo žene koja je pobacila kod doktora Klopfera.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net